Uitgebreid zoeken

Amsab-ISG verwerft deel archief Unie van Turkse Verenigingen (UTV)

Op 23 januari hield UTV zijn jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, maar nog belangrijker: op die dag werd ook hun nieuw hoofdkantoor in de Antwerpse Brederodestraat feestelijk geopend.

UTV is een van de koepels van migrantenorganisaties in Vlaanderen. Die telt 126 lidverenigingen, vooral in de provincies Antwerpen en Limburg en in Brussel. Vorig jaar sloten UTV en Amsab-ISG een samenwerkingsakkoord. Dat bleek al snel meer dan een goed voornemen: in het kader van de verhuizing van het Antwerpse kantoor werd ook de overdracht van het archief grondig voorbereid. Enkele tientallen verhuisdozen met “klassiek” archief en digitaal materiaal zijn ondertussen overgebracht naar de depots van Amsab-ISG. Het gaat om een primeur: nooit eerder kreeg Amsab-ISG een dergelijk omvangrijke overdracht van een belangrijke speler van het migrantenmiddenveld.

Op de receptie annex opening was veel en ook schoon volk afgekomen, o.a. Vlaams minister van cultuur Svan Gatz. Die prees in zijn toespraak de rol van koepelorganisaties als UTV, en vooral de inzet van de vrijwilligers. Hij stelde ook een niet nader omschreven verhoging van de financiële middelen in het vooruitzicht.

Lees meer over UTV op: www.utvweb.be
Lees meer over Amsab-ISG op: www.amsab.be


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM