Uitgebreid zoeken

Nieuw boek: Regendruppels zijn hier veel kleiner. Verhalen van nieuwe Gentenaars

‘Het leven is hier anders dan in Slowakije. Ook hier heb je problemen, maar je kan ze beter aan omdat je hier meer kansen krijgt en meer oplossingen hebt. Daardoor lijken deze problemen in vergelijking met die in Slowakije kleiner. Dat is natuurlijk maar schijn, want in realiteit zijn ze even erg, alleen voel je het minder. Zoals de regendruppels hier kleiner zijn, maar je wordt er evengoed nat van.’

Aldus Tibor Moco in het boekje Regendruppels zijn hier veel kleiner. Verhalen van nieuwe Gentenaars. Het boekje kwam tot stand in het kader van het project 'Bestemd voor Gent'. Dat project van de Integratiedienst van de Stad Gent ging in 2011 van start. Het richtte zich niet tot één specifieke gemeenschap, maar wou verhalen van mensen die naar Gent zijn gemigreerd en hun leven hier opnieuw opbouwen, optekenen en ontsluiten. De verhalen werden gesprokkeld door 'spoorzoekers', vrijwilligers die meestal zelf een migratie-achtergrond hebben. Uit die interviews werden een aantal treffende stukjes geselecteerd, telkens geïllustreerd met een foto.

De publicatie is een uitgave van de stad Gent-Integratiedienst en van Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis. Met medewerking van het Platform Afrikaanse gemeenschappen vzw, de Federatie van Vooruitstrevende Verenigingen vzw, In-Gent en Made by Oya.

Het boekje werd op 2 oktober voorgesteld in het MIAT in Gent. Bekijk ook de foto's van de boekvoorstelling van fotograaf Geert Bonne.

Prijs: € 15 (verzendkosten: € 2,5)

Bestellen kan via: ordersatamsab [dot] be Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM