Uitgebreid zoeken

Nieuw boek: Voorbij Fort Europa. Een nieuwe visie op migratie

Henk van Houtum en Leo Lucassen, twee vooraanstaande migratie-experts, ontvouwen een baanbrekende visie op het Europese migratiebeleid. Er is een Fort Europa ontstaan, met desastreuze gevolgen. De mensensmokkel floreert, er worden dubieuze deals gesloten met autocratische regimes en er vallen duizenden doden. De EU verliest steeds meer grip op haar eigen beleid. Van Houtum en Lucassen plaatsen migratie in een breder historisch en geografisch perspectief en leggen de tegenstrijdigheden en averechtse effecten van het huidige systeem bloot. In een tienpuntenplan presenteren ze concrete alternatieven voor een duurzaam en rechtvaardig migratiebeleid, voorbij Fort Europa.

Henk van Houtum is hoofd van het Nijmegen Centre for Border Research (NCBR) aan de Radboud Universiteit en professor Border Studies aan de University of Eastern Finland. Van zijn hand verschenen onder meer Grensland en Eerlijke nieuwe wereld. Leo Lucassen is directeur onderzoek van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam, professor sociale geschiedenis aan de Universiteit Leiden en adjunct-professor aan de Universiteit van Aalborg in Denemarken. Hij publiceerde onder meer The Immigrant Threat en, samen met Jan Lucassen, Winnaars en verliezers.

Voorbij fort Europa: Voorbij fort EuropaVoorbij fort Europa: Voorbij fort EuropaVoorbij Fort Europa. Een nieuwe visie op migratie Henk van Houtum & Leo Lucassen Uitgeverij Atlas Contact
- Paperback
- 192 blz.
- ISBN 9789045031828
- oktober 2016

Lees vast de inleiding van het boek.

 

 


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM