Uitgebreid zoeken

1945-heden

Bij de foto: Nationaal Archief, Den Haag, Rijksfotoarchief: Fotocollectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), 1945-1989 - negatiefstroken zwart/wit, nummer toegang 2.24.01.05,...

door Sevgi G├╝len

 

De menukaart van restaurant Yoen Chang in de Wagenstraat te Den Haag. De menukaart stamt uit 1957. De toenmalige gerechten waren aangepast aan de Hollandse smaak, goedkoop en fors.

In 2009 heb ik voor mijn afstuderen voor sociologie een kwalitatief onderzoek gedaan naar senioren uit voormalig Nederlands-Indi├ź.

Hij bleef zijn leven lang tussen de continenten heen en weer bewegen: Albert Helman, de eerste Nederlands-Caraïbische migrant-schrijver.

Context information: Rijksfotoarchief: Collectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), 1945-1989 - positieven [geordend op onderwerp] >> Rijksfotoarchief: Collectie Algemeen Nederlands...

De Tegenpartij (Koot en Bie) hebben in hun verkiezingsprogramma Rugop '81 een nieuw plan om Nederland her in te richten. Kijk naar Grieksel, Tunesingen, little Italy, Turkenburg en Blankstad.

Poolse DRU arbeiders 1947. (foto)

Ik ben in Nederland geboren. Maar het had niet veel gescheeld of ik was in Itali├ź ter wereld gekomen.

Mijn man Ali Dag kwam op 25 oktober 1963 aan in Amsterdam op uitnodiging van de Ford fabriek om te daar te werken. Ze kwamen met 56 personen als eerste Turkse gastarbeiders in Amsterdam.

Urcila Winter kwam in 1975 met haar kind naar Nederland. Zij woonde eerst bij haar zus en haar gezin in de Bijlmer.

Een vroege ochtendbries blaast onveranderlijk over de Suriname rivier en prikt gelijk ijzige naaldjes gevoelloos op de huid van de onbedekte lichaams­delen van de wachtende passagiers.

Babyfoto

Mijn eerste babyfoto.

Amsterdam, Gevleweg, 14 november 2010. Midori viert voor het eerst haar verjaardag in Amsterdam
Door: Elise Storck, Breda

Uit Pregrada, in Kroati├ź, vertrok ik  op een zonnige middag van 4 juli 1987, met een koffer en een tas.

Tsi Yuen Tsiang in zijn restaurant Yoen Chang aan de Wagenstraat te Den Haag omstreeks 1956.

Krantenartikel uit de Noord Hollandse Courant, 1973. Mijn vader werd geinterviewd over zijn leven hier in Nederland.

Veel Marokkaanse gastarbeiders zijn via Frankrijk in Nederland terechtgekomen. Zij kwamen op goed geluk, soms aangespoord door vrienden of familie. Zo ook Mohammed Chellah.

Meerstemmige geschiedenissen aan het Makassarplein is een tentoonstelling rond de Indische oorsprong achter de straatnamen Nias, Makassar en Gorontalo in Amsterdam Oost.

Onderstaand verhaal is geschreven door Sevgi G├╝len. Het is een verkorte versie, afkomstig uit het boek:

 


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM