Uitgebreid zoeken

1945-heden

Hij bleef zijn leven lang tussen de continenten heen en weer bewegen: Albert Helman, de eerste Nederlands-CaraĆÆbische migrant-schrijver.

Getuigschrift in de sloveense taal  25 jaar lidmaatschap Barbaravereniging Staatsmijnen

Ik heet ook Daniel Wilhelm Janusch.

Ik ben vernoemd naar mijn grootvader die vroeger een bakkerij had op de Wortelhaven in Leeuwarden.

Mijn vader heette Adolf Eduard.

Ik zoek mijn Italiaanse vader.

Mijn biologische moeder Marianne Stevens woonde in 1968 op de Anna van engelandstraat 13 in eindhoven.

Amsterdam - de viering van 35 jaar Polonistiek aan de Universiteit van Amsterdam op 29.09.2006

bron: Polonia.nl - website van de Poolse Gemenschap in Nederland

SPIJTOPTANTEN

Januari 2011

SPIJTOPTANTEN

Volgens wikipedia:

Het is nu alweer jaren geleden dat ik meedeed aan een telefonisch onderzoek naar een ongetwijfeld belangwekkend onderwerp.

Uit Pregrada, in KroatiĆ«, vertrok ik  op een zonnige middag van 4 juli 1987, met een koffer en een tas.

Veel Marokkanen van de eerste en de tweede generatie wonen het grootste deel van hun leven in Nederland en hebben geen aandrang om definitief naar hun geboorteland terug te keren, ook niet...

Context information: Rijksfotoarchief: Collectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), 1945-1989 - positieven [geordend op onderwerp] >> Rijksfotoarchief: Collectie Algemeen Nederlands...

Aankomst op 25 oktober 1963 op Schiphol van 56 Turkse gastarbeiders voor de Ford fabriek (waarna er 4 na herkeuring werden teruggestuurd !!).

"Het hoofddeksel droeg ik in 2007 Prinsjesdag toen ik de koninklijke familie in de pauze moest begeleiden. Het is een berbers zilveren sieraad  dat je bij je bruiloft draagt.

Veel Marokkaanse gastarbeiders zijn via Frankrijk in Nederland terechtgekomen. Zij kwamen op goed geluk, soms aangespoord door vrienden of familie. Zo ook Mohammed Chellah.

Het weeshuis waarin ik geboren ben is een paar jaar geleden verhuisd naar een andere wijk van Jakarta. Op de foto ben ik te zien en drie meisjes die nog steeds in het weeshuis wonen.

Katja RuŔinovic is 31 jaar, getrouwd, moeder van een dochter en geboren en getogen in de wijk Schiebroek in Rotterdam.

Amsterdam telt migranten van allerlei pluimage. Wij bezochten een kleine, maar hechte groep: de sikhs. Hun tempel bevindt zich op het bedrijventerrein Sloterdijk.

Toen mijn opa als jongen op het strand speelde en al die schepen zag in de baai van de Ambon, droomde hij ervan om later ook te gaan varen. Terug naar dat jaar. Het is 1946.

Koffiepauze

Ali Dag tijdens de koffie pauze in de Ford Fabriek (roken mocht toen nog :-)) Bij de Ford fabriek werkte mijn man als lasser, soms moest er ook op zaterdag gewerkt worden want dan maakten ze...

Dit is een van de foto's...

The ONE who dreams/struggle for the Global Solidarity and Peace on Earth!


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM