Uitgebreid zoeken

Zoeken: Evenement

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Content type

: alle termen » Evenement
458 treffers

Treffers

Hogere muren of ademende grenzen. Een gesprek met o.a. de auteurs, Abdelkader Benali, Fidan Ekiz en Hans Wansink.

De integratie van vluchtelingen en andere migranten vindt plaats in de lokale context.

The first Europeana Migration collection day will be held at the House of European History on 15-17 March 2018.

Tussen 1951 en nu werden wereldwijd miljoenen mensen gedwongen om hun thuisland te ontvluchten.

Op 25 januari 2018 organiseert het Centre for the Social Study of Migration and Refugees (CESSMIR) een studievoormiddag omtrent migratieonderzoek.

Migratie is een fenomeen van alle tijden en van alle plaatsen. Daarover zal iedereen het eens zijn.

In de jaren zestig van de vorige eeuw kwamen de eerste Marokkaanse gastarbeiders naar Nederland, op zoek naar werk. Dat is inmiddels een halve eeuw geleden.

Bij de Jonge Spoorzoekersaanpak gaan leerlingen op zoek naar migratieverhalen in eigen familie of omgeving aan de hand van privéfoto’s.

Aspecten van migratie in de collectie van het Stedelijk Museum.

Van 8 tot 28 december is in het Stadhuis in Utrecht de reizende tentoonstelling ‘50 Jaar Marokkaanse migratie in Nederland’ te zien.

Amsab-ISG, Uitgeverij Lannoo en Boekhandel Walry nodigen u van harte uit op de voorstelling van het boek ‘Las Mamás belgas, Jonge Spanjestrijdsters uit de Lage Landen’ van journalist Sven Tuytens,

Slavernij en de verhalen van de tot slaaf gemaakten maken deel uit van een gezamenlijk, door zwart en wit gedeeld verleden.

Voor een eerste maal verzamelen onderzoekers en cultureel-erfgoedmedewerkers op de dag van de Belgische migratiegeschiedenis op 23 september in Brussel.

Bij de Jonge Spoorzoekersaanpak gaan leerlingen op zoek naar migratieverhalen in eigen familie of omgeving aan de hand van privéfoto’s.

Met de tentoonstelling Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof belicht het Haags Historisch Museum dit najaar de levens van de donkere jongens Cupido en Sideron.

This symposium will take place at the Rijksmuseum, Amsterdam (Day 1) and at the RKD – Netherlands Institute for Art History in The Hague (Day 2).


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM