Uitgebreid zoeken

Collectie Amsterdam Museum

Overzicht Collectie AHM >>

Het Amsterdam Museum biedt sinds 1926 onderdak aan het kunstbezit van de stad Amsterdam. De ruim 70.000 voorwerpen tellende collectie van het museum is sinds 2010 online beschikbaar.

De collectie omvat een groot aantal voorwerpen met betrekking tot migratie: schilderijen, T-shirts, porselein, jurken, hoofddoekjes en andere objecten van en over immigranten vanuit de Zuidelijke Nederlanden, Frankrijk, Portugal, Duitsland of Scandinavië in de Gouden Eeuw tot verschillende groepen nieuwkomers en hun nakomelingen van de laatste eeuw, zoals Chinezen, Turken, Surinamers, Marokkanen, Hindoestanen of Ghanezen.

Ook de Luyken collectie, onderdeel van de collectie AHM, bevat afbeeldingen van beroepen die veelal door migranten werden uitgeoefend. En veel 17de en 18de eeuwse schilders, tinnegieters, zilversmeden, beeldhouwers, cartografen, etc. waren in het buitenland geboren. Voor het zoeken daarin verwijzen wij naar de website van het Amsterdams Historisch Museum.

Bekijk de door ons gemaakte selectie van de gedigitaliseerde objecten van het Amsterdam Museum met betrekking tot migratie.

  


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM