Uitgebreid zoeken

Collectie Gemeentearchief Rotterdam

Overzicht Collectie Gemeentearchief Rotterdam >>
Het Gemeentearchief Rotterdam beheert meer dan 18 km archieven en een grote collectie audiovisueel materiaal, zowel van de stad Rotterdam als de gemeenten Ridderkerk, Lansingerland, Albrandswaard en Capelle aan den IJssel. De toegangen (inventarissen, indexen en dergelijke) op archieven en ruim 60.000 afbeeldingen over de stad Rotterdam zijn via het internet te bekijken.

Het Oud Archief van de Stad Rotterdam bevat documenten zoals admissieboeken, binnenlandse paspoorten, huwelijkenregisters etc. die interessant zijn voor onderzoek naar de migratie in de periode 1576-1813. Van de recentere migrantengroepen beschikt het Gemeentearchief o.a. de archieven van de Stichting Migranten Omroep Mozaïek, het Comité Vluchtelingenhulp Rotterdam en de Stedelijke Adviescommissie Multiculturele Stad.

De afbeeldingen uit de collectie van het Gemeentearchief Rotterdam die relevant zijn voor migratie gaan vrijwel over alle groepen die al eeuwen naar Rotterdam trokken. Meer informatie over migratie naar Rotterdam kunt u vinden op de website Sporen van Migratie in Rotterdam.

Bekijk het door ons gemaakte overzicht van de gedigitaliseerde afbeeldingen en toegangen op archieven van het Gemeentearchief Rotterdam met betrekking tot migratie.

   


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM