Uitgebreid zoeken

Collectie Nederlands Openlucht Museum

Het Nederlands Openluchtmuseum is een nationaal museum over de cultuur van het dagelijks leven van gewone mensen. De doelstelling Openluchtmuseum is het stimuleren van interesse in de geschiedenis van het dagelijks leven in Nederland, respect voor ons culturele erfgoed, begrip voor eigen en andermans culturele identiteit. Zo wordt bijvoorbeeld over nieuwe Nederlanders verteld in de Molukse Barak. Hier wordt de beladen geschiedenis van de aankomst van Molukkers en hun eerste jaren in dit koude land tot leven gebracht.

Dit jaar vertelt het Openluchtmuseum 'Verhalen van immigranten'. Migratie - komen en gaan - is al eeuwenlang van invloed op de ontwikkeling van onze samenleving. Mensen komen om heel verschillende redenen naar ons land en hun verhalen maken onlosmakelijk deel uit van onze geschiedenis. In de komende jaren zijn die steeds vaker te horen in het Openluchtmuseum.

Bekijk het door ons gemaakte overzicht van de gedigitaliseerde objecten van het Nederlands Openluchtmuseum met betrekking to migratie.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM