Uitgebreid zoeken

Duitsland

Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in de zomer van 1914 leidde tot een grote vluchtelingenstroom vanuit België naar Nederland.

Enkele van mijn voorouders (mijn oudgrootvader Christiaan Frederik Kaempff, zijn broer en hun moeder) zijn rond 1773 vanuit Blankenhain in Thüringen naar Nederland geëmigreerd.

 De oorsprong van de Barneveldse familie Rutgers ligt in Südlohn, een klein katholiek kerkdorp, vlak bij Winterswijk, net over de Nederlands-Duitse grens.

Mijn geschiedenis (tenminste voorzover ik die heb kunnen achterhalen, begint in 1796 in (Isselhorst) Guetersloh, Nord Rhein Westfalen ( ...

Het is nu alweer jaren geleden dat ik meedeed aan een telefonisch onderzoek naar een ongetwijfeld belangwekkend onderwerp.

Achterkant ansichtkaart, 1928

Naar aanleiding van een lezing in Purmerend door de gebroeders Lucassen wilde ik melding maken van het levensverhaal van Jan Switser.

Op de website van het Nationaal Historisch Museum doe ik het verhaal over mijn familiegeschiedenis.

Bij het opruimen van mijn ouderlijk huis vond ik deze ansichtkaart. Mijn vader Emile werd in 1923 geboren in Den Haag.

Mijn voorvader heet Johannes Sifferin Dahs, de spelling van zijn naam is heel uiteenlopend, zo vindt men Severijn, Souvereijn, Suwrijn etc., en wat betreft de naam Dahs ook als Daas.

Het einde van de Eerste Wereldoorlog in november 1918 betekende geen verlichting van de taak van de passantenverenigingen.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM