Uitgebreid zoeken

Indonesië

Dit verhaal is in 2008 door mij opgetekend uit de mond van mijn opa, vertellende voor een een klas met leerlingen uit groep 8 van de basisschool.

Op de website van het Nationaal Historisch Museum doe ik het verhaal over mijn familiegeschiedenis.

Spijtoptanten waren bijna een jaar stateloos voordat zij zich (weer) Nederlander mochten noemen

Eind 1961 kwamen de eerste Molukse gezinnen vanuit verschillende woonoorden in Nederland naar Zevenaar.

In 2009 heb ik voor mijn afstuderen voor sociologie een kwalitatief onderzoek gedaan naar senioren uit voormalig Nederlands-Indië.

Een markante man was mijn vader, Hanoch Marwa. Niet alleen in zijn woonplaats Winterswijk maar in heel Nederland was hij gekend. Het verhaal verteld hoe mijn vader als ex – K.N.I.L.

Het weeshuis waarin ik geboren ben is een paar jaar geleden verhuisd naar een andere wijk van Jakarta. Op de foto ben ik te zien en drie meisjes die nog steeds in het weeshuis wonen.

SPIJTOPTANTEN

Januari 2011

SPIJTOPTANTEN

Volgens wikipedia:

Tweede huis

Ik werd twee maanden na mijn geboorte (17 mei 1981) door mijn Nederlandse ouders opgehaald uit het weeshuis in Jakarta.

Toen mijn opa als jongen op het strand speelde en al die schepen zag in de baai van de Ambon, droomde hij ervan om later ook te gaan varen. Terug naar dat jaar. Het is 1946.

Babyfoto

Mijn eerste babyfoto.

Siblings

Op de foto mijn dochter Stella met haar Hongaars/Amboneze halfbroer Antoni.  Oma is dochter van een Hongaarse arts die in dienst was van het Nederlands-Indisch leger.  Oma en opa hebben...

Meerstemmige geschiedenissen aan het Makassarplein is een tentoonstelling rond de Indische oorsprong achter de straatnamen Nias, Makassar en Gorontalo in Amsterdam Oost.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM