Uitgebreid zoeken

Suriname

Rabin Gangadin studeerde een aantal jaren electrotechniek en geodesie aan de T.U.Delft, en filologie aan de R.U.Leiden.

Op deze foto is een rooms-katholieke kerk te zien in het jaar 1920. Wie goed kijkt, ziet aan de linkerkant naast de ingang twee waarschijnlijk Nederlandse personen staan.

Een vroege ochtendbries blaast onveranderlijk over de Suriname rivier en prikt gelijk ijzige naaldjes gevoelloos op de huid van de onbedekte lichaams­delen van de wachtende passagiers.

Jo Vriesde

Op deze afbeelding is Jo Vriesde te zien. Dit is de broer van Herman Vriesde, mijn opa. Beiden wonen nog in Coronie en hebben hun hele leven als boer gewerkt.

Meerstemmige geschiedenissen aan het Makassarplein is een tentoonstelling rond de Indische oorsprong achter de straatnamen Nias, Makassar en Gorontalo in Amsterdam Oost.

Op deze foto is een huizenstijl te zien zoals in Coronie veel voorkomt, riante woningen op riante stukken erf, met veel natuur er om heen.

Urcila Winter kwam in 1975 met haar kind naar Nederland. Zij woonde eerst bij haar zus en haar gezin in de Bijlmer.

Dit is een illustratie van een werker die kokosmelk aan het verzamelen is. Kokosnoten komen veelvuldig voor in Coronie, sterker nog, ze liggen letterlijk voor het oprapen.

Bij de foto: Nationaal Archief, Den Haag, Rijksfotoarchief: Fotocollectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), 1945-1989 - negatiefstroken zwart/wit, nummer toegang 2.24.01.05,...

Het is nu alweer jaren geleden dat ik meedeed aan een telefonisch onderzoek naar een ongetwijfeld belangwekkend onderwerp.

Op deze kaart is te zien welke plantages er in Coronie waren. Mijn familie komt uit de Totness regio. Het is er erg rustgevend met veel natuur en dichtbij de kust.

Bij het ordenen van het archief van de  Surinaamse Arbeiders en Werklozen Organisatie SAWO stuitten wij op een een aantal foto's van een onbekende persoon.

Hij bleef zijn leven lang tussen de continenten heen en weer bewegen: Albert Helman, de eerste Nederlands-CaraĆÆbische migrant-schrijver.

Moengo Boys

Deze foto op Schiphol Oost met Albert Plesman is gemaakt op een personeelsfeest.

De Surinaamse showband The Moengo Boys. 

Zie ook HBM, Moengo

Moengo Boys

Mijn vader was de bongo speler en zanger van de Moengo Boys, hij heet Bill Olf, ook wel Billy de Kid genoemd.

Johnny Pater

Gevonden tussen de familiefoto's van Bill Olf, mijn vader (ook Billy the Kid genoemd) : deze foto van Johnny Pater, Bongospeler. Misschien heeft iemand meer informatie over hem.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM