Uitgebreid zoeken

Turkije

Kranslegging op de Dam te Amsterdam,op 25 oktober 1963, door de eerst 56 Turkse gastarbeiders die bij de Ford fabriek kwamen werken. Ze waren gehuisvest op kamp Tussenhaven in Amsterdam

Onderstaand verhaal is geschreven door Sevgi Gülen. Het is een verkorte versie, afkomstig uit het boek:

 

Het moest er toch eens van komen en op 10 jarige leeftijd was ik dan ook aan de beurt: de traditionele besnijdenis (uitgevoerd door een medisch specialist in het toenmalige St.

Migratie

Vijftig jaar geleden begon de migratie vanuit Turkije naar België.In die 50 jaar is Turkije zelf uitgegroeid tot een economisch sterk land,deze positieve groei laat zich natuurlijk ook heel goed...

De Nederlandstalige rapper Altin heeft zijn nieuwe videoclip ‘Gastarbeider’ uitgebracht. In deze videoclip staat hij op een bijzondere wijze stil bij een stukje Nederlandse geschiedenis.

Mijn oma en moeder lopen met de kinderwagen waarin mijn tweelingzus en ik zitten.

Mijn man Ali Dag kwam op 25 oktober 1963 aan in Amsterdam op uitnodiging van de Ford fabriek om te daar te werken. Ze kwamen met 56 personen als eerste Turkse gastarbeiders in Amsterdam.

Krantenartikel uit de Noord Hollandse Courant, 1973. Mijn vader werd geinterviewd over zijn leven hier in Nederland.

Ben jij ondernemend en voel je je maatschappelijk betrokken? Heb je veel ideeën en mooie idealen, maar weet je niet hoe je ze waar kunt maken?

door Sevgi Gülen

 

Aankomst op 25 oktober 1963 op Schiphol van 56 Turkse gastarbeiders voor de Ford fabriek (waarna er 4 na herkeuring werden teruggestuurd !!).

Koffiepauze

Ali Dag tijdens de koffie pauze in de Ford Fabriek (roken mocht toen nog :-)) Bij de Ford fabriek werkte mijn man als lasser, soms moest er ook op zaterdag gewerkt worden want dan maakten ze...


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM