Uitgebreid zoeken

Loving Day Nederland

Loving Day Nederland 2014

Stichting LovingDay.NL is een platform voor onderzoekers en andere geïnteresseerden in gemengde relaties en gezinnen in Nederland. Jaarlijks op 12 juni worden de kwesties en vragen verkend waarmee gemengde relaties en gezinnen tegenwoordig te maken hebben. LovingDay.NL is geïnspireerd op het Amerikaanse initiatief Lovingday; de jaarlijkse viering van de ongrondwettig verklaring van interraciale huwelijksverboden in Amerika op 12 juni 1967. De zaak was destijds aangespannen door de gemengde familie Mildred en Richard Loving. What’s in a name…

LovingDay.NL is een initiatief van Leen Sterckx, Betty de Hart, Annemiek Beck en Marga Altena.

 
LovingDay.NL 2014
LovingDay.NL 2014 vindt plaats in de Balie in Amsterdam. In het middagprogramma ligt de focus op recent wetenschappelijk onderzoek naar gemengde stellen en gezinnen. In de avond staat de persoonlijke ervaring van het hebben van een gemengde relatie en of een gemengde identiteit centraal.

Programma LovingDay.NL 2014: (On)zichtbaar Gemengd
Persbericht LovingDay.NL 2014
Lees ook het artikel 'Gemengd Amsterdam in Cijfers' dat Leen Sterckx schreef op basis van gegevens van de dienst O + S van de gemeente Amsterdam.

Partners bij de totstandkoming van LovingDay.NL 2014 zijn: Stichting LovingDay.NL, De Balie, UVA Institute for Migration & Ethnic Studies, UvA Universiteitsfonds en Wereldpartners.


U kunt LovingDay.NL volgen via Twitter en Facebook
U kunt contact met ons opnemen via lovingday.nl [at] gmail.com


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM