Uitgebreid zoeken

Een draak met vele gezichten: Chinatown Den Haag 1920-2010

Boek
[title-raw]
Auteur(s): 
Wim Willems, Annemarie Cottaar en Kai Yin Or
Uitgegeven: 
Den Haag: De Nieuwe Haagsche,
2010

Ze vormen de toegang tot een lokale Chinatown, de twee drakenpoorten die eind 2009 verrezen in het centrum van Den Haag. Een wijk met een Aziatische uitstraling, die zowel stadgenoten als toeristen van heinde en ver trekt. De traditionele poorten fungeren als monument voor de plaatselijke betekenis van de stad met het overzeese China.
Dit boek verhaalt over de geschiedenis van de bijna 100 jarig Chinese aanwezigheid in Den Haag. Een vertelling die begint met de lotgevallen van groepjes mannen, die ver voor de Tweede Wereldoorlog met handel op straat in hun levensonderhoud voorzien. Later verrijzen de eerste Chinese eethuizen, die aansluiten op de smaak van Nederlanders met een verleden in de Oost. Na de oorlog zien we de Aziatische keukens een ware zegetocht beleven, die tot op de huidige dag aanhoudt. In dit boek gaat de aandacht uit naar de pioniersfamilies en hun restaurants.
Het boek beschrijft de komst van een draak die zich langzaam heeft genesteld, zonder zijn land van oorsprong uit het oog te verliezen.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM