Uitgebreid zoeken

Haagse Herinneringen

Website

Haagse Herinneringen, verhalen van Hagenaars in tekst, beeld en geluid. Haagse Herinneringen is een Oral History project van de Bibliotheek Den Haag en het Haags Gemeentearchief.

Verhalentafels
Aan Verhalentafels halen Haagse senioren herinneringen op aan de geschiedenis van de stad en haar bewoners. Zij hebben een gezamenlijke zoektocht uitgezet naar sporen uit het verleden van Den Haag en haar bewoners: renovatie en sloop van Moerwijk (2006), Scheveningse visserij (2007), Immigratie van Surinaamse Hindoestanen (2008), Vergissingsbombardement in Bezuidenhout (2008) , 50 Jaar Mariahoeve (2008), Winkeliers in de Fahrenheitstraat en Thomsonlaan(2009). De zo ontstane verhalen, door henzelf verteld, opgeschreven en van passende illustraties voorzien zijn als boekje met Luister CD uitgegeven voor een nieuwe generatie Hagenaars, jong en oud, autochtoon en allochtoon
Een aantal boekjes is inmiddels opnieuw uitgegeven door het Publicatiefonds en vanaf maart 2009 te verkrijgen in de boekhandels van Den Haag.

Haagse Portretten
Vanuit de Verhalentafels zijn individuele deelnemers en andere betrokkenen geïnterviewd door Hans Pars Tekstproducties. Deze gefilmde historische portretten worden bewaard als historische bron in het Haags Gemeentearchief en dienen voor sociaal-historisch onderzoek.Een aantal is ook te bekijken en beluisteren op Haagse Herinneringen.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM