Uitgebreid zoeken

Gezocht: beelden en verhalen over bestemming Roermond

Ben je een geboren en getogen Roermondenaar, maar ben je in een andere straat gaan wonen? Zijn je grootouders lang geleden overgekomen? Of ben je heel recent in Roermond aangekomen na een tocht over zee? Dan zoekt het project Bestemming Roermond jouw verhaal.

De gemeente Roermond kent tegenwoordig 57.520 inwoners. Sommigen komen van ver, anderen uit een naburig dorp of een paar straten verderop. De reis ging gemakkelijk of juist niet. Je kent er inmiddels velen of wellicht nog niet. Een verscheidenheid aan mensen en verhalen, maar allemaal met een gemeenschappelijke deler: de bestemming werd Roermond.

Expositie & literatuurwedstrijd

Het project Bestemming Roermond verzamelt de komende maanden alle verhalen om er begin volgend jaar een expositie mee samen te stellen. De tentoonstelling met als titel Vergezichten opent medio februari in de ECI Roermond. Aan het project is voor basisschoolleerlingen van groep 7 een literatuurwedstrijd verbonden. Middelbare scholieren krijgen informatie aangereikt om zo binnen hun familie verhalen rondom het thema op te tekenen.

Stuur jouw verhaal in!

Heb jij ook een interessant, mooi of indrukwekkend verhaal dat uit het hart verteld moet worden? In woord, beeld of geluid? App dan naar 06-55550360 of mail voor eind december 2017 naar verhaalatstgbib [dot] nl. Je kunt ook een verhaal achterlaten op facebook.com/bestemmingroermond.

Achtergrond

De gemeente Roermond maakt bijzondere projecten mogelijk, waarbij kunst en cultuur in een nieuwe dimensie worden gebracht. De uitvoering is in handen van het Cuypershuis. Voor de realisatie trekt het Cuypershuis telkens andere gastconservatoren of projectleiders aan. Het project Bestemming Roermond is namens de Stichting Beelden in Beweging in handen van Olivier van Wijk.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM