Uitgebreid zoeken

Van Heinde en Ver: foto expositie over (e)migratie

Op de achterwand van het IISG, aan de Zeeburgerkade, is een expositie te zien met een selectie uit het Historisch Beeldarchief Migranten (HBM), een archief dat wordt beheerd door het IISG. Het zijn foto's uit particuliere collecties van migranten die in de twintigste eeuw naar Nederland kwamen.  Een samenwerkingsproject van het IISG en Museum Perron Oost.

Van Heinde en Ver wordt in het weekend van 13 en 14 december afgesloten met de speciale vertoning van bijzondere filmportretten van Studio Take Twee. 

Foto expositie
In het Oostelijk Havengebied van Amsterdam, op de Cruiquiusweg, staan het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) en Museum Perron Oost. Samen vieren we de rijke geschiedenis van deze Amsterdamse wijk met een nieuw programma over identiteit en (e)migratie: Van Heinde en Ver. Foto’s en filmportretten vertellen de verhalen van mensen die, vrijwillig of gedwongen, in Amsterdam terecht zijn gekomen. De thema’s (e)migratie en identiteit vormen de verbindende rode draad waarmee we samen met de makers en in direct contact met buurtbewoners en publiek, willen bijdragen aan een nieuwe kijk op elkaar, op de buurt en op de stad.

Opening
De feestelijke premiere van de filmportretten vindt plaats op het IISG. U bent van harte welkom om deze bij te wonen. Graag wel even aanmelden door een berichtje te sturen naar secretaratiisg [dot] nl

Vrijdag 13 december

15.00 – 16.00 uur, Cruquiusweg 31, Amsterdam
Rondleiding door de archiefdepots, de schatkamers, van het IISG met Gijs Kessler en Machteld Maris.
Maximaal 20 personen. Aanmelden via mail: secretaratiisg [dot] nl

16.00-18.00 uur, Zeeburgerkade 10, Amsterdam  
Première Identities Amsterdam,
Kunstenaarsduo Take Twee heeft voor Museum Perron Oost - in het kader van het Programma Van heinde en ver - vijf filmportretten gerealiseerd van Amsterdammers met een migratieachtergrond. Ter gelegenheid van de première verzorgt Thomas Johannsen een muzikaal intermezzo. In verband met de catering, graag aanmelden voor deze première via mail: secretaratiisg [dot] nl

Zaterdag 14 december,

12.00 uur, Museum Perron Oost, Cruquiusweg 11, Amsterdam 
Opening expositie De Ranchi baby’s

12.00 uur tot 18.00 uur, IISG, Zeeburgerkade 10.
Identities Amsterdam, Identities migration en Identiteit religion door kunstenaarsduo Take Twee. Nieuwe filmportretten van Amsterdamse buurtbewoners en eerder gemaakte filmportretten uit Maastricht en Heerlen.

Om 17.00 uur wordt hier de voorstelling Huis van de Toekomst gespeeld. 

18.00 uur, De Eester, C. van Eesterenlaan 266, Amsterdam 
Lezing door Stichting Wij zijn meer dan Babi Pangang en Verhalenhuis Belvedere Rotterdam. Buurtkoks maken een heerlijke maaltijd, reserveren is noodzakelijk. Mail infoatmuseumperronoost [dot] nl of bel 0653404786.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM