Uitgebreid zoeken

Red Star Line Museum verzamelt verhalen van nieuwe Antwerpenaren

De kans bestaat dat je als Antwerpenaar de komende maanden wordt uitgenodigd in de ‘verhalenbus’ van het Red Star Line Museum. Die trekt er namelijk vanaf vrijdag op uit om verhalen te verzamelen van nieuwe Antwerpenaars over hun eerste vijf jaar in de stad.

Met dit project dat de naam Thuishaven kreeg, viert het Red Star Line Museum zijn vijfde verjaardag. “We hebben binnen ons museum altijd al de link gelegd naar universele verhalen over migratie. Daarnaast is het natuurlijk ook een hedendaags thema en vinden we het als museum belangrijk om de inwoners van onze erg diverse stad te betrekken bij onze werking en onze collecties”, vertelt directrice Karen Moeskops.

En welke manier beter om dat te doen als museum dat het verhaal van de bijna 2 miljoen Europese landverhuizers vertelt die hun geluk zochten in Noord-Amerika, dan de verhalen op te tekenen van al die mensen die in onze stad landden en van Antwerpen hun nieuwe thuis maakten?

Daarom stuurt het Red Star Line Museum vanaf vrijdag zijn verhalenbus op pad met daarin anderstalige vrijwilligers die helpen bij het optekenen van al die getuigenissen. “Zij hebben een talenknobbel en kunnen daarnaast ook nog eens hun Nederlands bijschaven”, zegt Moeskops.

 

Lees het hele artikel op GVA.be


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM