Uitgebreid zoeken

Over ons

Vijfeeuwenmigratie.nl is een initiatief van het Centrum voor de Geschiedenis van Migranten, speciaal voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van migratie naar Nederland.

In de beelden, verhalen en documenten over de Nederlandse geschiedenis is de betekenis van migratie en migranten veelal onderbelicht gebleven. De website Vijfeeuwenmigratie.nl streeft naar het zichtbaar en toegankelijk maken van al bestaand materiaal over dit onderwerp.

Naast historische informatie en collecties van archieven en musea is ruimte gemaakt voor bijdragen van deskundigen, amateurhistorici en bezoekers van de website. Met een inlogaccount kunnen bezoekers hun eigen 'erfgoed' toevoegen door (persoonlijke) verhalen, foto's en filmpjes te uploaden. Ook kan gereageerd worden op berichten op de website.

Heeft u thuis (oude) gebruiksvoorwerpen die iets vertellen over de geschiedenis van migranten in Nederland?
Beschikt u over foto's en documenten over uw eigen familiegeschiedenis?
Of heeft u filmpjes die een beeld geven van vroeger? Dan nodigen we u uit deze te uploaden.

Nog geen account? Registreer hier
Heeft u hulp nodig? Mail ons: infoatvijfeeuwenmigratie [dot] nl
Lees voor deelname de spelregels

Bent u deskundige of werkzaam bij een instelling of organisatie die zich professioneel bezighoudt met de geschiedenis van migranten of cultureel erfgoed?
Met een inlogaccount kunt ook u bijdragen aan de website door het toevoegen van verhalen, foto's en filmpjes. Desgewenst kunt u links toevoegen naar eigen projecten. Ook kunt u reageren op berichten op de website.
Nog geen account? Registeer hier
Wilt u een evenementen aanmelden voor in onze kalender? Mail ons: infoatvijfeeuwenmigratie [dot] nl

Wilt u informatie over het thematisch ontsluiten van uw collectie via deze website? Neem contact op met Erhan Tuskan: (etuatiisg [dot] nl.)
Meer over deelname van erfgoedinstellingen

Vijfeeuwenmigratie wordt gefinancierd door de Mondriaanstichting, het VSB-fonds, SNS REAAL, Prins Bernard Cultuurfonds en VROM/DII
Heeft u suggesties of ideeën mail ons infoatvijfeeuwenmigratie [dot] nl


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM