Uitgebreid zoeken

1945-heden

Migratie

Vijftig jaar geleden begon de migratie vanuit Turkije naar België.In die 50 jaar is Turkije zelf uitgegroeid tot een economisch sterk land,deze positieve groei laat zich natuurlijk ook heel goed...

Het moest er toch eens van komen en op 10 jarige leeftijd was ik dan ook aan de beurt: de traditionele besnijdenis (uitgevoerd door een medisch specialist in het toenmalige St.

Amsterdam, Gevleweg, 14 november 2010. Midori viert voor het eerst haar verjaardag in Amsterdam
Door: Elise Storck, Breda

Getuigschrift in de sloveense taal  25 jaar lidmaatschap Barbaravereniging Staatsmijnen

Katja Rušinovic is 31 jaar, getrouwd, moeder van een dochter en geboren en getogen in de wijk Schiebroek in Rotterdam.

Urcila Winter kwam in 1975 met haar kind naar Nederland. Zij woonde eerst bij haar zus en haar gezin in de Bijlmer.

Veel Marokkaanse gastarbeiders zijn via Frankrijk in Nederland terechtgekomen. Zij kwamen op goed geluk, soms aangespoord door vrienden of familie. Zo ook Mohammed Chellah.

REMIGRATIE

"Sinds het bericht van de remigratie kan ik niet meer slapen. Ik zie me al: alleen in het cafe van het dorpsplein. De jongeren onder elkaar praten: kennen jullie die man?

BRON: Rijksfotoarchief: Collectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), 1945-1989 - positieven [geordend op onderwerp] >> Rijksfotoarchief: Collectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau...

Toen mijn opa als jongen op het strand speelde en al die schepen zag in de baai van de Ambon, droomde hij ervan om later ook te gaan varen. Terug naar dat jaar. Het is 1946.

Katja Rušinovic is 31 jaar, getrouwd, moeder van een dochter en geboren en getogen in de wijk Schiebroek in Rotterdam.

Mijn Pen

Lees het verhaal op mijn weblog.

Dit verhaal is in 2008 door mij opgetekend uit de mond van mijn opa, vertellende voor een een klas met leerlingen uit groep 8 van de basisschool.

Veel Marokkanen van de eerste en de tweede generatie wonen het grootste deel van hun leven in Nederland en hebben geen aandrang om definitief naar hun geboorteland terug te keren, ook niet...

De Tegenpartij (Koot en Bie) hebben in hun verkiezingsprogramma Rugop '81 een nieuw plan om Nederland her in te richten. Kijk naar Grieksel, Tunesingen, little Italy, Turkenburg en Blankstad.

The ONE who dreams/struggle for the Global Solidarity and Peace on Earth!

Tsi Yuen Tsiang in zijn restaurant Yoen Chang aan de Wagenstraat te Den Haag omstreeks 1956.

Krantenartikel uit de Noord Hollandse Courant, 1973. Mijn vader werd geinterviewd over zijn leven hier in Nederland.

De menukaart van restaurant Yoen Chang in de Wagenstraat te Den Haag. De menukaart stamt uit 1957. De toenmalige gerechten waren aangepast aan de Hollandse smaak, goedkoop en fors.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM