Uitgebreid zoeken

1945-heden

Het verhaal speelt zich af nabij het Toba meer op Sumatra, en is geschikt voor kinderen tussen 8 en 88 jaar

Een optreden

Spijtoptanten waren bijna een jaar stateloos voordat zij zich (weer) Nederlander mochten noemen

Hij bleef zijn leven lang tussen de continenten heen en weer bewegen: Albert Helman, de eerste Nederlands-Caraïbische migrant-schrijver.

Migratie

Vijftig jaar geleden begon de migratie vanuit Turkije naar België.In die 50 jaar is Turkije zelf uitgegroeid tot een economisch sterk land,deze positieve groei laat zich natuurlijk ook heel goed...

Bij de foto: Nationaal Archief, Den Haag, Rijksfotoarchief: Fotocollectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), 1945-1989 - negatiefstroken zwart/wit, nummer toegang 2.24.01.05,...

Toen mijn opa als jongen op het strand speelde en al die schepen zag in de baai van de Ambon, droomde hij ervan om later ook te gaan varen. Terug naar dat jaar. Het is 1946.

Katja Rušinovic is 31 jaar, getrouwd, moeder van een dochter en geboren en getogen in de wijk Schiebroek in Rotterdam.

Mijn oma en moeder lopen met de kinderwagen waarin mijn tweelingzus en ik zitten.

Op deze foto mijn opa en oma Stachowscy. Aan mijn opa is te zien, dat hij al erg verzwakt was.

Eind 1961 kwamen de eerste Molukse gezinnen vanuit verschillende woonoorden in Nederland naar Zevenaar.

The ONE who dreams/struggle for the Global Solidarity and Peace on Earth!

ARBEIDSMIGRATIE

Zoektocht naar het verleden

Bij de foto: Nationaal Archief, Den Haag, Rijksfotoarchief: Fotocollectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), 1945-1989 - negatiefstroken zwart/wit, nummer toegang 2.24.01.05,...

Aankomst op 25 oktober 1963 op Schiphol van 56 Turkse gastarbeiders voor de Ford fabriek (waarna er 4 na herkeuring werden teruggestuurd !!).

Het weeshuis waarin ik geboren ben is een paar jaar geleden verhuisd naar een andere wijk van Jakarta. Op de foto ben ik te zien en drie meisjes die nog steeds in het weeshuis wonen.

REMIGRATIE

"Sinds het bericht van de remigratie kan ik niet meer slapen. Ik zie me al: alleen in het cafe van het dorpsplein. De jongeren onder elkaar praten: kennen jullie die man?

Katja Rušinovic is 31 jaar, getrouwd, moeder van een dochter en geboren en getogen in de wijk Schiebroek in Rotterdam.

"Het hoofddeksel droeg ik in 2007 Prinsjesdag toen ik de koninklijke familie in de pauze moest begeleiden. Het is een berbers zilveren sieraad  dat je bij je bruiloft draagt.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM