Uitgebreid zoeken
portret
Maryse Condé (11 februari 1937) is een Frans schrijfster, afkomstig uit het Caraïbische Guadeloupe. In 1953 ging ze naar Parijs om aan de Sorbonne vergelijkende literatuurwetenschap te studeren. Ze studeerde af met een proefschrift over de stereotypering van zwarten in de West-Indische literatuur. In de zestiger jaren werkte Condé als lerares en op spraakinstituten in diverse West-Afrikaanse landen, onder meer in Ghana en Senegal. In Mali deed ze inspiratie op voor haar wereldwijde bestseller Segou; de aarden wallen uit 1984, in 1985 gevolgd door Segou; de verkruimelde aarde. Het Segou-epos beschrijft de geschiedenis van de ondergang van het Bambara rijk in Mali gedurende de negentiende eeuw en koppelt dit aan de individuele tragedie van de individuele mens.Vanaf 1980 doceert Condé op verschillende West-Europese en Amerikaanse universiteiten Frans- Afrikaanse Literatuur. Condé staat bekend als een sterk pleitbezorgster van het Panafrikanisme.
Buurman, Gon
foto
199?
Condé, Maryse / schrijvers / zwarte vrouwen / filosofie / kolonialisme / racisme / Frans / Midden-Amerika / Caraïbisch / 20e eeuw
[Amsterdam]
Buurman, Gon
Aletta
via de website van Aletta.
Let op: op de meeste afbeeldingen rust auteursrecht. Deze mogen niet zonder toestemming van de rechthebbende gebruikt worden.

MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM