Uitgebreid zoeken

Amersfoort

Bronswerk

Fragment van een bedrijfsfilm van de firma Bronswerk uit 1964. De film laat de aankomst zien van een groep Antillianen die bij deze Amersfoortse firma ging werken.

Moskee de Rahman in Amersfoort, aan de Soesterweg 19-21, hoek Parallelweg. Vanwege Koninginnedag hangen de Nederlandse en de Turkse vlag uit. Foto: Conny Meslier Fotografie, 1987.

Moskee de Rahman, Amersfoort, 1987

De heer Abbas Babai en zijn vrouw Fariba, eigenaars van Babai - reparatie, reiniging, verkoop en inruil van Perzische tapijten. Ze zaten aan de Hogeweg 38 A in Amersfoort. Foto: Jan Pit, 2001.

De heer Abbas Babai en zijn vrouw Fariba
Casa Eemland

Prinses Beatrix en prins Claus in gesprek met een aantal buitenlandse werknemers in Casa Eemland.

Casa Eemland

Groep Antillianen, door de Bronswerk-fabriek naar Amersfoort gehaald voor de Bemetel-opleiding. Jaren zestig.

Antillianen bij Bronswerk

Het echtpaar K覺ll覺 uit T羹nceli in Oost-Turkije. Zij zijn de ouders van Fethi K覺ll覺, ex-raadslid voor de PvdA in Amerfoort. Foto: G羹laga Kazankaya, 2001.

Het echtpaar Killi
De schoolbus

De kinderen van het Asielzoekerscentrum Amersfoort komen terug van school, met de bus die gehuurd is door het COA. Het is 15:15 uur. Foto: Saeed Haghighi, maart 1998.

De schoolbus

Les in het Centrum voor Beroepsor禱ntatie en beroepsoefening Amersfoort (CBBA; Juli禱ttestraat 44). Foto: Janus Visser, 07-10-1985.

Les in het CBBA

Gemeenteraadsverkiezingen Amersfoort; twee mannen van buitenlandse afkomst in een stemhokje. Oorspronkelijk bijschrift: "Buitenlandse gastarbeiders mogen stemmen." 21-05-1986.

Gemeenteraadsverkiezingen Amersfoort, 1986

Twee vrouwen (vermoedelijk uit Marokko of Turkije) met kind, ergens in de wijk Liendert of Rustenburg, Amersfoort. Ca. 1999.

Twee vrouwen met kind

MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM