Uitgebreid zoeken

Expats

Dit is de arbeidsvergunning van Karen Coster-Unfried, lerares aan The American School of The Hague.

Arbeidsvergunning Amerikaanse lerares, 1969

Dit is de koffer van de Engelse expatvrouw Judy Moody Stuart, getrouwd met Shell medewerker en latere bestuursvoorzitter Mark Moody Stuart.

De koffer van Judy Moody Stuart

Deze ansichtkaart stuurde Sheila Young-Dey aan haar vader in Schotland. Ze schrijft dat ze hem graag de Nederlandse tulpenvelden zou laten zien. Helaas was hij ziek en kon haar niet bezoeken.

Ansichtkaart Keukenhof, Lisse, 10-4-1987

Deze cartoon van expatvrouw Laura Westbury is afkomstig uit de collectie van het Shell Outpost Archive Centre (de voorloper van het EAC).

Expat cartoon uit de jaren negentig

Een ansichtkaart  die Glenda Lewin-Smith verstuurde aan haar ouders in AustraliĆ«, vlak nadat zij met haar man en kinderen is aangekomen in Den Haag (febr-maart 1996).

Ansichtkaart van Glenda Lewin-Smith

Bewijs van voorrang (passefile) voor de koets of auto van graaf Rostworowski, rechter aan het Permanente Hof voor Internationale Justitie in Den Haag, afgegeven door de Hoofdcommissaris...

Bewijs van voorrang

In het kader van het 'Life on the Move' project van Shell schreef Ugo Ibeneche over haar ervaringen in Nederland in 1986, waar haar man werkte voor Shell.

Een brief uit Assen

Dit boekje met Engelse vertalingen van Nederlandse Sinterklaasliedjes is onderdeel van de collectie van Karen Coster in het Expatriate Archive Centre.

Saint Nicholas in Holland, 1980

MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM