Uitgebreid zoeken

Laetitia Griffith

Ik groeide op in Paramaribo en in Nickerie, als tweede meisje in een vrij traditioneel gezin met vijf dochters.

Laetitia Griffith is geboren in Suriname. In 1987 stapte ze op het vliegtuig naar Nederland, met haar vwo-diploma op zak, om te studeren en daarna een goede baan te zoeken.

In Suriname

Foto Laetitia Griffith

Deze foto is gemaakt in Suriname. Ik sta voor een kippenren op de plank, ik was toen ongeveer 13 jaar. Mijn oudste zus staat ook op de foto, zij hangt de was op.

In Suriname

De band van mijn familie met Nederland was heel sterk. Van moederskant woonde de hele familie al in Nederland, van vaderskant ook een aantal ooms en tantes.

Op deze gezinsfoto ista ik met mijn ouders en zussen. Het jaar waarop de foto is genomen is onbekend, ik vermoed dat hij rond 1975 genomen is. Ik ben degene met een blauw vestje.

Familie Griffith

Dit houtsnijwerk in de vorm van Suriname met de Surinaamse vlag heb ik kado gekregen. Veel Surinamers hebben dit ergens in huis staan. Houtsnijwerk is belangrijk voor Suriname....

Dierbaar voorwerp

Mijn eerste herinnering aan Nederland is de kou. Hoewel ik in augustus 1987 aankwam vond ik het toch koud. Ik had me niet gerealiseerd hoe dat zou voelen.

Het boek ‘Suriname, land van mogelijkheden’ is onderdeel van mijn verzameling boeken over Suriname. Ik ben in Nederland begonnen met het verzamelen van boeken.

Boekenverzameling
bauxiet

Deze zakjes met Surinaamse grondstoffen hangen bij mij in de studeerkamer.

bauxiet


Laetitia Griffith zit sinds 2003 in de politiek voor de VVD. Zij was Tweede Kamerlid, daarvoor was ze wethouder in Amsterdam.

Laetitia Griffith

Mijn Surinaamse achtergrond is nog steeds heel belangrijk voor mij. Met name het samenleven van veel verschillende culturen binnen één land heeft mij sterk gevormd.

Hier zit ik bij mijn oudste zus achterop de fiets. Ik was nog geen jaar oud, dus zal de foto zijn in 1966 genomen zijn. De foto is in ons ouderlijk huis in Suriname genomen. 

Met mijn oudere zus

Vanwege mijn achtergrond voel ik een extra verantwoordelijkheid tegenover migrantenjongeren in Nederland.

Deze foto  is gemaakt voor het gebouw van de Tweede Kamer, op het Plein.

Demonstratie van Surinamers

MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM