Uitgebreid zoeken

Mohammed Chaara

 

Mohammed Chaara

Mijn opa was een bijzondere man. Ik heb hem nog gekend, hij heeft de wonderbaarlijke leeftijd van 114 jaar bereikt. Op het laatst was hij blind, hij voelde dan met zijn handen wie ik was.

Mijn vader

Mijn vader groeide op in Katama, een dorpje in het noorden van Marokko als middelste zoon in een gezin van zeven kinderen.

Mohammed Chaara's familiegeschiedenis getuigt van grote veranderingen binnen een paar generaties. Mohammed, zijn vader en zijn grootvader zijn ieder op hun eigen manier pioniers.

Deze foto is genomen op een bijzonder moment: hij is gemaakt in 1979, mijn ouders woonden toen in de Graaf Florisstraat in Amsterdam.

Een bijzondere foto
Acteur worden

Ik merkte op jonge leeftijd al dat ik anders naar films keek dan mijn vriendjes. Ik kon het alleen nog niet zo goed plaatsen. Ik keek of iets klopte en of er goed geacteerd werd.

Ik wil betrokken zijn bij de Nederlandse samenleving en vind het bijvoorbeeld belangrijk dat jongeren nadenken over hun toekomst.

Paspoort naar je toekomstdroom

Abdelkrim el Khettabi

Mijn Marokkaanse achtergrond en ook mijn geloof spelen wel een rol, maar ik zie het puur als een privƩ-aangelegenheid. Met mijn vader sprak ik hier vroeger ook over.

Mijn moeder

In 1977 werd de wet voor gezinshereniging ingesteld. Daar heeft mijn vader gebruik van gemaakt, omdat hij hierdoor meer zekerheid en stabiliteit kon krijgen.

Ik werd in 1980 geboren in de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost. Ik heb mooie herinneringen aan mijn jeugd, het was een heel mooie, onschuldige tijd. Ik was een jongen die veel buiten speelde.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM