Uitgebreid zoeken

gastarbeiders

Artikel
Saskia Bonjour
2008
Tijdschrift voor Sociale en Economische Geschiedenis, 5 (1) 2008, 101-127
Margaret Chotkowski
2006

This article focuses on a particular type of migrants in the Netherlands: the recruited female workers, especially from Yugoslavia (1966-1979).

Tijdschrift voor Sociale Geschiedenis, 26, 2006 pag. 76-100
Maurice Blessing
2004
Historisch Nieuwsblad 9, 2004
Commissie Buitenlandse Arbeiders van het Centraal Sociaal Werkgevers-Verbond [etc.],
1966
Leo Lucassen

Over immigratie en polarisatie is de afgelopen jaren heel wat afgeschreven en gedebatteerd, van kranten, tijdschriften tot internetfora.

Groene Amsterdammer
Boek
Daniela Tasca
2009

Zaandam strekte zich eind jaren '50 van de vorige eeuw door opspuiting van de wijk Poelenburg uit over de grens van de Gouw.

Annemarie Cottaar, Nadia Bouras en Fatiha Laouikili
2009

In de jaren zestig werden ze gastarbeiders genoemd. Maar de Marokkanen die voor werk naar Nederland kwamen, hebben zich er uiteindelijk gevestigd.

Sietske de Boer
2009

Tijden veranderen, dat blijkt wel uit de eerlijke en onopgesmukte verhalen van de vijftien voormalige gastarbeiders die in dit boek hun levensgeschiedenis vertellen.

Ahmet Akgündüz
2008
 • Groundbreaking in its comprehensiveness, this book illuminates the migration of workers from Turkey to Western Europe with new perspectives previously overlooked in research.
 • Hanina Ajarai en Marjolijn van Heemstra
  2006

  Het plan voor deze bundel ontstond in 2004 tijdens een Marokkaans...

  Geertje van Os
  2006

  Dit boek is een beschrijving van de komst en het verblijf van Spaanse arbeidsmigranten naar Zuidoost Brabant die met name door Philips gehaald werden.

  Frans W. Assenberg
  2006

  In 1963 kwam een aantal Palestijnen naar Vlaardingen om te gaan werken bij ROMI, een margarinefabriek aan de Koningin Wilhelminahaven.

  J. van Baar en M.C. Schenk
  2005

  Negen levensverhalen van Italiaanse, Spaanse, Marokkaanse en Turkse arbeidsmigranten die in de jaren zestig naar Alkmaar kwamen.

  J. Stads, P. Spapens en H. van Doremalen
  2004
  Jan Lucassen en Rinus Penninx, eds.
  2002

  De beeldvorming in Nederland ten aanzien van (de kinderen van) de voormalige gastarbeiders uit Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Italië, Kaapverdië, Kroatië, Macedonië, Portugal, Servië &...

  Will Tinnemans
  1994

  De eerste ‘gastarbeiders’ kwamen in de jaren vijftig naar ons land om de snelgroeiende Nederlandse economie vooruit te helpen. Het verblijf van de ‘gastarbeiders’ zou slechts tijdelijk zijn.

  Flip Lindo en T. Pennings
  1988
  Film / documentaire
  Andere Tijden

  Ze deden ons zware werk, woonden in pensions en rolden hun gebedsmatjes uit in bedrijfskantines. Gastarbeiders in de jaren '60. De eerste moslims in Nederland.

  Website

  Prachtige verzameling foto's van Spanjaarden werkzaam bij de Philips fabriek.


  MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM