Uitgebreid zoeken

In de politiek

Na mijn afstuderen werkte ik vier jaar als onderzoeker aan de Universiteit van Utrecht. Daarna werd ik 1998 werd hij gevraagd om naar Amsterdam Zuidoost te komen om raadslid te worden voor de PvdA. En nu ben ik wethouder in dit stadsdeel. Dit klinkt allemaal mooi, maar de realiteit erachter is een lange, onzekere weg. Het verkrijgen van deze positie en van de Nederlandse nationaliteit was niet gemakkelijk.

Invloed migratie-ervaringen

Mensen vragen mij wel eens of mijn eigen migratie-ervaringen invloed hebben op mijn werk als wethouder. Hier ben ik heel resoluut in. Mijn ervaringen als migrant hebben geen invloed op mijn werk en positie als wethouder. Ik kan en mag mijn eigen geschiedenis niet gebruiken als basis om mensen te benaderen. Wel speelt het een rol in mijn opvatting over inburgering. Ik vind dat iedereen de Nederlandse taal moet leren.

Tegelijk besef ik maar al te goed dat mijn situatie heel anders is dan de situatie van veel migranten; ik kwam hier als student. Maar mijn eigen migratieverleden speelt geen rol in mijn werk. Ik ben sociaal wetenschapper en benader mijn werk vanuit mijn wetenschappelijke en ideologische achtergrond als sociaal-democraat.Op mijn kantoor


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM