Uitgebreid zoeken

Meerstemmige geschiedenissen aan het Makassarplein

migratie, koloniale verleden, Amsterdam Oost, Indische Buurt

Meerstemmige geschiedenissen aan het Makassarplein is een tentoonstelling rond de Indische oorsprong achter de straatnamen Nias, Makassar en Gorontalo in Amsterdam Oost. Welke betekenis heeft het koloniale verleden voor ons vandaag? Amsterdammers met een Indische achtergrond en de huidige bewoners van het plein vertellen hun familieverhaal.

Wie kent het eiland Nias? Of de plaatsen Makassar en Gorontalo? De tentoonstelling ‘Meerstemmige geschiedenissen rond het Makassarplein’ maakt het koloniale verhaal achter deze straatnamen zichtbaar. Welke sporen heeft dit Indische verleden achter-gelaten in ons leven hier en nu?

Naast foto’s uit voormalig Nederlands-Indië van het Tropenmuseum en het Stadsarchief bevat de tentoonstelling ‘meerstemmige geschiedenissen’: verhalen van Amsterdammers met Oost- of West-Indische wortels of verbindingen worden gespiegeld aan de verhalen van de huidige, multiculturele bewoners van het plein. Wat zijn de raakvlakken? En wat is de rol van ons koloniale verleden hierin? Een tentoonstelling die vragen oproept en uitnodigt tot uitwisseling. Twee maaltijden geven gelegenheid tot doorpraten.

De tentoonstelling wordt op 30 november geopend door wethouder Andrée van Es. Iedereen is welkom bij vereniging AANEEN. Gorontalostraat 21, Amsterdam Oost

De maaltijden vinden plaats op 30 november en 21 december.
Aanmelden kan via infoatinconcreto [dot] nl (€ 7.50 pp).

De tentoonstelling loopt tot 29 december. OPEN: woe t/m zon 13.00 - 18.00 uur.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM