Uitgebreid zoeken

Zoeken: Evenement

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Content type

: alle termen » Evenement
492 treffers

Treffers

98% van de Nederlanders heeft een migratieachtergrond, in de afgelopen 500 jaar. Op een kortere tijdlijn heeft meer dan 50% van de inwoners van Den Haag een migratieachtergrond.

Specially Unkown, of Ongekend Bijzonder in het Nederlands, zet zich in voor het verzamelen en verspreiden van de levensverhalen van vluchtelingen.

Een zwarte man van middelbare leeftijd reflecteert op zijn leven tot dusver.

Prof. FitzGerald bespreekt de centrale thema’s uit zijn recentelijk gepubliceerde boek "Refuge beyond Reach".

LIMS Talk by Saskia Bonjour (Political Science – UVA) and Nathalie Welfens (UVA), The role of gender and family norms in refugee resettlement selection processes’ Tuesday 11 Jun

Sinds 2015 is migratie niet meer een abstract Europees onderwerp, maar constant vertegenwoordigd in het nieuws en het publieke debat.

Dit jaar is de zevende editie van SPRING performing Arts Festival.

On 11 July 2019, our first annual conference will be held. The theme of the conference will be refugee integration.

Policy Seminar – Op weg naar de Nieuwe Wet Inburgering 2021 in Gelderland: lokale ambities, knelpunten en oplossingsrichtingen

Introductie RUNOMI

In het kader van de herdenking van de internationale Vrouwendag 2109 hebben de Mexicaanse fotografes Alejandra Nettel en Verónica Mier y Terán, in samenwerking met de Red de Talentos Mexicanos - Ne

Samsara is meer dan een interdisciplinaire dansvoorstelling. Het is een theatrale belevenis, uitgevoerd door drie danseressen, een muzikante en een DJ van Aziatische afkomst.

Migranten die de grens tussen Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland overtrokken, hebben veel sporen nagelaten in archieven en musea.

De Historicidagen 2019 worden van 22 tot en met 24 augustus in Groningen gehouden, op initiatief van KNHG in samenwerking met de

Hoe bouw je een stamboom als er geen sporen meer zijn? Hoe evolueren herinneringen doorheen de tijd? Wat is waarheid en wat is fictie? En welke sporen wil jij achterlaten op deze wereld?

KokBoekencentrum nodigt u van harte uit voor de feestelijke presentatie van Over Muren heen, een hoopvolle briefw

Het Platform voor Particuliere Archieven verkent op donderdag 28 maart het terrein van migranten geschiedenis.

Ewald Engelen in debat met Warda El-Kaddouri en Marc Swyngedouw

Atlas Cultureel Centrum nodigt u graag uit voor de feestelijke boekpresentatie ‘Grenzeloze liefdes’ en gelijknamige fototentoonsteling op 6 maart 2019. 

In dit project hebben de onderzoekers de inzet van inwonende buitenlandse zorgverleners in de langdurige zorg voor ouderen in Nederland en Duitsland onderzocht.

De viering van het Chinees Nieuwjaar op 5 februari 2019 - het begin van het jaar van het Varken - is aanleiding voor Museum Rotterdam om extra aandacht aan de Chinese gemeenschap in Rotterdam te


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM