Uitgebreid zoeken

Zoeken: Evenement

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Content type

: alle termen » Evenement
473 treffers

Treffers

De viering van het Chinees Nieuwjaar op 5 februari 2019 - het begin van het jaar van het Varken - is aanleiding voor Museum Rotterdam om extra aandacht aan de Chinese gemeenschap in Rotterdam te

Migratie is van alle tijden. Dat is natuurlijk het motto van de website vijfeeuwenmigratie.nl, maar het is goed om het bewijs hiervan telkens opnieuw te zien.

Arbeidsmigratie is één van de meest belangrijke en meest veelomvattende vormen van migratie. Het is een grootschalig, mondiaal en uiterst fluïde fenomeen in de 21ste eeuw.

Het 29ste jaarlijkse congres van de AEMI (Association of European Migration Institutions) vindt komend jaar plaats in het Red Star Line Museum in Antwerpen, onder de titel Migrating Memories.

Een avond terug in de schoolbanken met migratie-expert Leo Lucassen. In samenwerking met kunstenaarscollectief PANDA.

In aanloop naar het 50-jarig jubileum (mei 2019), organiseert het Marokko Instituut een reeks Terugbli

Het Migratiemuseum Heerlen werkt samen met vele partners, zoals met het Nederlands Mijnmuseum en speciaal voor deze avond met het Tango festival.

Het Centrum voor de Geschiedenis van Migranten (CGM) en Amsab-ISG nodigen u van harte uit op een debat tussen de Nederlandse historicus Leo Lucassen en een aantal Vlaamse e

Programma 26 oktober 2018

19.15  Inloop en koffie
19.30 Welkomst woord  door Zouhair Saddiki

19.35 Speech Wethouder, Paul Dirkse

Het thema van dit jaar is "Migratie en identiteit". Veel historisch onderzoek naar migratie wordt gedaan door sociale en economisch historici.

Deze ontmoetingsplaats voor professionelen, studenten en liefhebbers van Brussel richt zich de komende tijd op immigratie en de gevolgen daarvan.

Zowel de angst als het optimisme ten overstaan van vreemdelingen en nieuwkomers is niets nieuws. Al sinds de zestiende eeuw is Nederland permanent een migratieland.

Op 21 september wordt in Amsab-ISG het startschot gegeven van ENCUENTRO.

Deze zomer zijn de Europese sociaaldemocraten samengekomen in Denenmarken om een realistisch antwoord op de "migratiecrisis" te formuleren.

Migratie en Integratie zijn emotionele onderwerpen van debat. Het is een onderwerp dat als geen ander de politiek en het stemgedrag van burgers lijkt te beïnvloeden.

Hogere muren of ademende grenzen. Een gesprek met o.a. de auteurs, Abdelkader Benali, Fidan Ekiz en Hans Wansink.

De integratie van vluchtelingen en andere migranten vindt plaats in de lokale context.

The first Europeana Migration collection day will be held at the House of European History on 15-17 March 2018.

Tussen 1951 en nu werden wereldwijd miljoenen mensen gedwongen om hun thuisland te ontvluchten.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM