Uitgebreid zoeken

Zoeken: Duitsland, 1945-heden

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

: alle termen » Duitsland

Periode

: alle termen » 1945-heden

Trefwoorden

Plaats

Content type

24 treffers

Treffers

Between 1946 and 1948 Dutch authorities planned to deport all 25,000 Germans from the Netherlands. This article is based on an analysis of parliamentary debates and newspaper reports.

Akte tot verlening van de honoraire rang van directeur-generaal van de Commissie van de Europese Economische Gemeenschap, 15 maart 1970.

Verjaardagsspeech van Alfred Mozer op zijn zestigste verjaardag, maart 1965.

Dankbrief van Alfred Mozer aan minister Luns voor zijn benoeming tot Ridder in de Order van de Nederlandse Leeuw, 13 maart 1970.

Brief van Alfred Mozer aan John F. Kennedy, 13 mei 1963.

Het verhaal in woord en beeld van de lotgevallen van migranten in Den Haag vanaf 1848 tot heden.

Bruno Oscar (Bruno Borisovič) Becker werd geboren in Sint Petersburg in 1885, als zoon van Duits-Russische ouders van lutherse huize. Hij was historicus en slavist.

'Gastarbeider in Europa' Alfred Mozer (tweede van rechts) vergezelt zijn kabinetschef Sicco Mansholt (links) bij een bezoek aan de Amerikaanse president John F.

Op de website van het Nationaal Historisch Museum doe ik het verhaal over mijn familiegeschiedenis.

Het is nu alweer jaren geleden dat ik meedeed aan een telefonisch onderzoek naar een ongetwijfeld belangwekkend onderwerp.

Dit artikel gaat in op het onderwerp van buitenlandse arbeiders in de mijnen van Luik en Nederlands Limburg.

Don Duyns is auteur, theaterschrijver, regisseur en hoofddocent aan de Utrecht School of Writing van de Hogeschool voor de Kunsten.

Waarom kwamen duizenden jonge, ongehuwde vrouwen in Nederlandse huishoudens werken, hoe werd op hun komst en vestiging gereageerd en hoe verging het hen hier?

Deze kroniek laat u kennismaken met de roemruchte Portugese en Hoogduitse joden in de Gouden Eeuw en met de rol van de joden bij de opbouw van de moderne staat; hij vertelt ook over het dramatische

Achter de term 'zigeuners' gaan veel verschillende groepen schuil.

Mijn opa was tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland beland vanwege de Arbeitseinsatz, waarvoor hij moest werken in een bommenfabriek. Hij was de zoon van een Nederlandse variétéartiest.

Ik ben voor een kwart Duits, maar ik voel me helemaal Nederlander. Ik ben niet serieus genoeg voor de Duitse benadering.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM