Uitgebreid zoeken

Zoeken: Afrika

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

: alle termen » Afrika

Periode

Trefwoorden

Content type

14 treffers

Treffers

Migratie van Afrika naar Nederland is vooral een 20ste eeuws verschijnsel. Door de slavenhandel werden tot halverwege de 19de eeuw vele Afrikanen naar de Nederlandse kolonie Suriname vervoerd.

Deze publicatie geeft informatie over het integratieproces van zes Afrikaanse nationaliteiten in Nederland: Angolezen, Congolezen, Ethiopiërs, Eritreërs, Nigerianen en Sudanezen.

In Marokko werd er tot het begin van de twintigste eeuw nauwelijks geëmigreerd naar het buitenland.

Op 1 januari 1738 verging voor de monding van de Marowijnerivier in Suriname het slavenschip Leusden van de West-Indische Compagnie (WIC).

 Een uitgave van de Landelijke Ghana Werkgroep 

Nieuwkomers in een "gevestigde" samenleving: een analyse van de Ghanese gemeenschap in Zuidoost.

Bijzondere negen-delige televisieserie Suprising Europe laat in uiteenlopende portretten van Afrikanen zien hoe het werkelijk is om een immigrant in Europa te zijn

De schrijfster vertelt op een historisch verantwoorde wijze, maar in een goed toegankelijke stijl, de geschiedenis van de 'zwarte Hollanders' (de 'blanda hitam').

Iedereen kent het verhaal van 'de zwarte met het witte hart': prins Kwasi Boachi die in 1837 op tienjarige leeftijd met zijn neefje Kwame Poku vanuit Kumasi naar Nederland werd gestuurd.

Onder de honderdduizenden personen die na de Tweede Wereldoorlog Nederlands-Indië verlieten en naar Nederland kwamen, bevonden zich ook Indo-Afrikanen.

De eerste migranten uit Kaapverdië waren zeelui. Zij kwamen in de jaren '50 en '60 naar Rotterdam. De Kaapverdische Eilanden vielen toen nog onder Portugal.

Angola was tot 1975 een kolonie van Portugal. De Angolezen spreken daarom veelal Portugees en zijn deels katholiek.

Er is nog geen informatie over migratie vanuit Kameroen. Lees het verhaal van Jude Kehla Wirnkar.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM