Uitgebreid zoeken

Zoeken: Schrijvers

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

Periode

Trefwoorden

: alle termen » Schrijvers

Content type

12 treffers

Treffers

Achter de naam Tjalie Robinson gaat de schrijver en journalist Jan Boon (1911-1974) schuil.

 In: Kunsten in Beweging (Cultuur en Migratie)

Op 24-jarige leeftijd kwam Sadik Yemni naar Nederland, met het idee een lange vakantieperiode door te brengen bij een broer van zijn vader in Amsterdam.

Inventarisatie van Turkse auteurs in literair Nederland en hun werken. Er wordt ook ingegaan op de vraag in hoeverre kan deze literatuur migrantenliteratuur genoemd kan worden.

In: De kunst van het overleven. Levensverhalen uit de twintigste eeuw. 

Sadik Yemni (Istanbul 1951) kwam midden jaren zeventig naar Nederland om te studeren. Maar het liep anders, want in Amsterdam zou hij uitgroeien tot schrijver.

Astrid Roemer (1947, Suriname) was al vroeg succesvol en is gestaag blijven doorwerken aan een belangrijk, zich steeds vernieuwend oeuvre, dat altijd eigenzinnig commentaar levert op actuele maatsc

Als er in de gedeelde geschiedenis van Suriname en Nederland iemand is die tot de verbeelding spreekt, dan is dat Anton de Kom (1898-1945).

Abdelkader Benali werd in 1975 geboren in het dorpje Ighazzazen (Marokko). Op vierjarige leeftijd verhuisde hij naar Rotterdam, zijn vader achterna die daar een islamitische slagerij was begonnen.

Sadik Yemni, Izmir 1972.

Sünnet (besnijdenisfeest), Izmir 1959

Foto: privé-bezit S. Yemni


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM