Uitgebreid zoeken

Zoeken: Poolse migranten 1990-heden

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

Periode

Trefwoorden

Groepen

: alle termen » Poolse migranten 1990-heden

Content type

11 treffers

Treffers

Ze zorgen voor overlast, pikken onze banen in en overspoelen de markt. Waar komt toch opeens het idee vandaan dat Polen onze samenleving overhoophalen? Ze wonen hier immers al zo lang.

Pikken ze onze baantjes in? Kunnen ze niks anders dan bollen pellen en asperges steken? Wonen ze met tien man op een kamertje? Zijn het allemaal alcoholisten en ruziemakers?

In Migratie van Polen naar Nederland doet Cathelijne Pool verslag van haar onderzoek naar de Poolse migratie naar Nederland in de periode voorafgaand aan de toetreding van Polen tot de Europese Uni

Een reportage over Poolse arbeiders, hun toekomstdromen en hoe zij de gevolgen van de financiële crisis in Polen, maar ook in Nederland ervaren. Gemaakt voor de buitenlandredactie van de Schoo

Collectie IISG

Al jaren vormen Polen de snelst groeiende migrantengroep in Nederland. Maar over de mensen achter de getallen weten we nog maar weinig.

Gaan Polen zich in Nederland vestigen of zijn zij tijdelijke migranten? Die vraag houdt menigeen bezig. Als ze zich vestigen, moeten ze namelijk voldoen aan de eisen van het inburgeren.

Al vanaf het einde van de Eerste Wereldoorlog probeerde de Poolse staat om haar onderdanen in het buitenland aan zich te binden.

De aanwezigheid van Polen in Nederland valt niet los te zien van de ontwikkelingen in de Europese Unie. Sinds 2004 kunnen Polen vrij door Europa reizen.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM