Uitgebreid zoeken

Zoeken: Geef Polen een gezicht!, Meer weten

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

Periode

Trefwoorden

: alle termen » Geef Polen een gezicht!

Plaats

Content type

: alle termen » Meer weten
19 treffers

Treffers

Wat niet iedereen weet is dat in de Tweede Wereldoorlog, Breda door Poolse soldaten werd bevrijd. Maar in Breda weet men dat nog heel goed.

Ze zorgen voor overlast, pikken onze banen in en overspoelen de markt. Waar komt toch opeens het idee vandaan dat Polen onze samenleving overhoophalen? Ze wonen hier immers al zo lang.

Website van de Bredase Culturele vereniging POLONIA geeft een mooi overzicht van de geschiedenis van deze vereniging.

Voor brood en vrijheid, Honderd jaar Polen in Zuid-Limburg 1900-2000

Het Land van Herle is het historisch tijdschrift voor oostelijk Zuid-Limburg. Land van Herle heeft in 2010 een themanummer uitgegeven met de titel "Zij kwamen van ver.." .

Van paardenwagen tot tank’ (“Od podwody do czołga”) – de Nederlandse editie van oorlogsmemoires van de Poolse generaal Stanislaw Maczek.

God Bless Montgomery, De vergeten Polen in de slag om Arnhem. In september 1944 begint boven Nederland de grootste luchtlandingsoperatie aller tijden.

Webportal van de Poolse gemeenschap in Nederland.

Website van het Generaal Maczek Museum in Breda.

Website van een Pools onderzoeksproject naar Poolse soldaten die België en Nederland mee hielpen bevrijden na WO II, en nadien teruggekeerd zijn naar Polen.

De PNKV is in 1980 opgericht als PKV, de Poolse Kulturele Vereniging, door een aantal in Nederland levende Polen en met hen verwante Nederlanders. Doel was in eerste instantie elkaar te inform

Het Genootschap van Pools-Nederlandse Vriendschap TPPN (in het Pools: Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Niderlandzkiej) is een apolitieke, non-profit organisatie met als doel d.m.v.

In Migratie van Polen naar Nederland doet Cathelijne Pool verslag van haar onderzoek naar de Poolse migratie naar Nederland in de periode voorafgaand aan de toetreding van Polen tot de Europese Uni

Polen in Nederland: belangrijkste bevindingen van het FORUM-onderzoek, juli 2009

Kijk voor artikelen, tips voor boeken, documentaires en websites bij Polen/meerweten

Van Polen naar Nederland, en terug... : verhaal over een Poolse combattant (1921-2003).


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM