Interview met Ali Yildirim die in 1964 voor een maand naar Nederland op vakantie ging. Hier werd hij verliefd op een Nederlands meisje en is hier gebleven.
Het is een booming bedrijfstak begin jaren negentig. Turkse naaiateliers in Nederland, die razendsnel kunnen inspelen op het veranderende modebeeld. Vandaag genaaid, morgen in de winkel.
Turkse meisjes, met hun moeders en broertjes net verenigd met hun vader in Nederland, krijgen Koranles van de imam in de Nieuwezijds Kapel op het Rokin waar tot 1973 de vrijzinnig hervormden hadden
Bülent Ecevit (derde van links), de Turkse minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, houdt een toespraak in het woonoord van Ford, Tussenhaven in Amsterdam.
Langwerpig geknoopt kleed. Langs de randen een lijst van geometrische figuren. In iedere hoek een vierkant. In het midden een groen motief met geel hart. Daarin gecentreerd het woord Bruynzeel.
De eerste ‘gastarbeiders’ kwamen in de jaren vijftig naar ons land om de snelgroeiende Nederlandse economie vooruit te helpen. Het verblijf van de ‘gastarbeiders’ zou slechts tijdelijk zijn.
Groundbreaking in its comprehensiveness, this book illuminates the migration of workers from Turkey to Western Europe with new perspectives previously overlooked in research.