Uitgebreid zoeken

Zoeken: Amsterdam, Meer weten

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

Periode

Plaats

: alle termen » Amsterdam

Content type

: alle termen » Meer weten
26 treffers

Treffers

Voor de viering van Loving Day 2014 op 12 juniin de Balie in Amsterdam, dat als thema heeft ‘(on)zichtbaar gemengd’ heeft de Stichting LovingDay.NL aan O + S Amsterdam gevraagd om zichtbaar te make

Tussen 1880 en 1914, onder meer naar aanleiding van een reeks van pogroms, trok een grote golf Russische joden door Nederland. Wie waren zij? Met hoevelen waren zij?

Overzicht van de archieven van individuele migranten, migrantenorganisaties en Nederlandse en internationale organisaties die zich bezig houden met migratie in de collectie van het Internationaal I

Wat hebben rederijkerskamers van Zuid-Nederlandse migranten, de Lutherse kerk, Duitse zangverenigingen, informele netwerken van illegalen en Ghanese kerken met elkaar gemeen?

Dit paper besteedt aandacht aan een nog weinig bestudeerd onderwerp: laat-negentiende eeuwse binnenlandse migranten.

Van een Mexicaanse diplomaat tot de eerste Spaanse gastarbeider en een prostituee uit de Domini

Bennie Saygili is een eigenzinnige doorbijter, iemand die zich de kaas niet van het brood laat eten.

In Tijdschrift Ons Amsterdam. Amsterdam heeft sinds jaar en dag haar eigen bescheiden Chinatown in de smalle straatjes rond de Zeedijk en de Gelderse kade.

De belangrijkste winkelstraat in het Amsterdam-Zuid van bouwmeester H.P. Berlage, de Beethovenstraat, gaat door voor chic, maar achter de luxe etalages schuilt een tragische geschiedenis.

In dit onderzoeksrapport wordt ingegaan op de geschiedenis van de Kaapverdiaanse emigratie naar Nederland; van de eerste zeemannen tot aan gezinshereniging en de volgmigranten.

Duitsers, Noren, Denen en Zweden vormden in zeventiende-eeuws Amsterdam de grootste groep buitenlandse migranten.

Handel in Amsterdam ten tijde van de Opstand: kooplieden, commerciële expansie en verandering in de ruimtelijke economie van de Nederlanden ca 1550-1630.

Al meer dan honderd jaar twisten historici over de rol die Zuid-Nederlandse kooplieden speelden bij de opkomst van Amsterdam als centrum van de wereldhandel aan het einde van de zestiende eeuw.

Van de Antwerpse kooplieden, hugenoten en joodse vluchtelingen die in de zeventiende eeuw een nieuw bestaan opbouwden in Amsterdam, is al redelijk veel bekend.

Amsterdam kreeg in de zeventiende eeuw grote stromen behoeftige Joden te verwerken.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM