Uitgebreid zoeken

Zoeken: Don Duyns

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

Periode

Trefwoorden

: alle termen » Don Duyns

Content type

10 treffers

Treffers

Don Duyns is auteur, theaterschrijver, regisseur en hoofddocent aan de Utrecht School of Writing van de Hogeschool voor de Kunsten.

Mijn opa was tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland beland vanwege de Arbeitseinsatz, waarvoor hij moest werken in een bommenfabriek. Hij was de zoon van een Nederlandse variétéartiest.

Mijn vader Cherry Duyns werd in 1944 in Duitsland geboren, in het stadje Wuppertal. ‘Kräftiger Sontagsjungen angekommen.

Mijn overgrootmoeder, die we 'kleine oma' noemden, was ook een Duitse. Ze was als dienstmeisje in 1919 naar Nederland gekomen voor werk. Zo kwam ze in Haarlem terecht.

Ik ben voor een kwart Duits, maar ik voel me helemaal Nederlander. Ik ben niet serieus genoeg voor de Duitse benadering.

Mijn vader vertelde ons vroeger veel over de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft een enorme fascinatie voor de oorlog. Niet zozeer de oorlogshandelingen, maar voor het menselijk drama erachter.

Dit is één van de smurfen die ik als kind kreeg van mijn oma.

Waarschijnlijk heeft mijn oma dit babyfotoboek aan mijn ouders gegeven.

Mijn oma

Ik heb niet zoveel voorwerpen van vroeger, wel deze smurfen, die ik spaarde en allemaal bewaard heb. Ik ben er nog steeds blij mee.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM