De periode tussen de twee wereldoorlogen is bijzonder interessant voor de Nederlandse migratiegeschiedenis. Net als in Frankrijk en België, nam de immigratie na 1918 sterk toe,
De menukaart van restaurant Yoen Chang in de Wagenstraat te Den Haag. De menukaart stamt uit 1957. De toenmalige gerechten waren aangepast aan de Hollandse smaak, goedkoop en fors.
Website Haagse Herinneringen, in beeld tekst en geluid. Haagse Herinneringen is een Oral History project van de Bibliotheek Den Haag en het Haags Gemeentearchief.
Haagse Herinneringen, verhalen van Hagenaars in tekst, beeld en geluid. Haagse Herinneringen is een Oral History project van de Bibliotheek Den Haag en het Haags Gemeentearchief.
De Haagse Pasar was zijn tijd vaak vooruit. Als een van de eerste evenementen in Nederland combineerde zij amusement met culinaire en commerciële activiteiten in een on-Hollands decor.
Filmpje van het woonwagenkamp aan de Binckhorstlaan in Den Haag (1922). Vertegenwoordigers van de Haagse Kessler Stichting komen de paarden op het kamp inspecteren.
Restaurant Yoeng Chang in Den Haag (ca. 1957). Tsi Yuen Tsiang, eigenaar van restaurant Yoen Chang in de Wagenstraat 88a, met zijn echtgenote Josita van den Driessche (1956).
Den Haag, 1969 Jan Boon (Tjalie Robinson) spreekt het publiek toe tijdens de opening van de Pasar Malam Tong Tong in 1969. Op de achtergrond een gamelan-orkest.