Uitgebreid zoeken

Zoeken: Russische federatie

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

: alle termen » Russische federatie

Periode

Trefwoorden

Content type

21 treffers

Treffers

Russische Vluchtelingen van de burgeroorlog 1919

Russische kinderen gevoed door Save the Children gedurende de hongersnood van 1921.

Bron: Save the Children

In 1930 emigreerde de latere auteur en regisseur Milo Anstadt

"Mijn vader is geboren in Tarnof in Galicië.

Het einde van de Eerste Wereldoorlog in november 1918 betekende geen verlichting van de taak van de passantenverenigingen.

Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in de zomer van 1914 leidde tot een grote vluchtelingenstroom vanuit België naar Nederland.

“Vrijdagsavonds na het avondgebed stonden aan de deur in sjoel altijd een aantal arme emigranten… Ging de sjoel dan uit, dan koos ieder die hier woonde zich een of twee, een enkele keer drie va

In begin april 1882 stond een groepje joodse mannen op het Weesperpoortstation in Amsterdam te wachten op de trein uit Duitsland.

Op een sabbat in het najaar van 1709 brak een vechtpartij uit in de Hoogduitse synagoge in Amsterdam.

Tussen 1880 en 1914, onder meer naar aanleiding van een reeks van pogroms, trok een grote golf Russische joden door Nederland. Wie waren zij? Met hoevelen waren zij?

Tienduizenden vluchtelingen stroomden Nederland binnen tijdens de eerste wereldoorlog.

Bruno Oscar (Bruno Borisovič) Becker werd geboren in Sint Petersburg in 1885, als zoon van Duits-Russische ouders van lutherse huize. Hij was historicus en slavist.

Het neutrale Holland was de bestemming voor enkele duizenden Russische soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog ontsnapten uit Duitse krijgsgevangenkampen.

Deze kroniek laat u kennismaken met de roemruchte Portugese en Hoogduitse joden in de Gouden Eeuw en met de rol van de joden bij de opbouw van de moderne staat; hij vertelt ook over het dramatische

Vluchteling uit Wit Rusland, 1962

Vluchtelingen uit Wit Rusland: de bagage van een ontheemde: een zak met kleinigheden, een hoed, twee klerenhangers met stropdas aan een paraplu gebonden.

Mrt 1962

Bij de Russische migratie naar Nederland kan het volgende onderscheid worden gemaakt: de eerste groep migranten uit Rusland, vooral bestaande uit adel, intellectuelen en zakenlieden die tijden


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM