Uitgebreid zoeken

Zoeken: Kaapverdië

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

: alle termen » Kaapverdië

Periode

Trefwoorden

Plaats

Content type

15 treffers

Treffers

Muziek is een belangrijk bindend element onder Kaapverdianen.

Buiten Kaap-Verdië en Portugal, de oude kolonisator, wonen nergens zo veel Kaapverdianen als in Rotterdam. De eersten kwamen in de jaren vijftig om hier in de haven te werken.

De beeldvorming in Nederland ten aanzien van (de kinderen van) de voormalige gastarbeiders uit Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Italië, Kaapverdië, Kroatië, Macedonië, Portugal, Servië & Monten

'Mijn vader komt uit een vallei waar je alleen met een kar kunt komen. Nu woont hij in een nieuwbouwwijk, heeft een eigen slagerij en kinderen op de universiteit.

In dit onderzoeksrapport wordt ingegaan op de geschiedenis van de Kaapverdiaanse emigratie naar Nederland; van de eerste zeemannen tot aan gezinshereniging en de volgmigranten.

Rotterdam is een migrantenstad. Niet voor niets wordt wel gezegd dat de echte Rotterdammer van buiten komt.

De boot is gebruikt in processie ter gelegenheid van de viering van Kaapverdiaanse São João (24 juni) in Rotterdam.

De eerste migranten uit Kaapverdië waren zeelui. Zij kwamen in de jaren '50 en '60 naar Rotterdam. De Kaapverdische Eilanden vielen toen nog onder Portugal.

In de jaren '50 en '60 kwamen de eerste migranten van het toen nog Portugese Kaapverdië naar Nederland.

Kinderen tijdens hun eerste communie in de Portugeestalige kerk in Rotterdam.

Fotograaf Eric Haas

Het Vaticaan voerde tijdens het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) een koerswijziging door. Voortaan konden katholieke migranten parochies stichten op basis van een minderheidstaal.

Blauwmetalem drum met groen deksel, af te sluiten met een metalen ring. Oorspronkelijk is deze drum gebruikt voor vervoer van geconcentreerd vruchtensap uit Brazilië.

In het Kaapverdisch opgestelde voorlichtingsfolder van de Federatie Nederlandse Vakverenigingen waarin buitenlandse werknemers wordt uitgelegd wat het Secretariaat Buitenlandse Werkn


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM