Uitgebreid zoeken

Zoeken: Suriname, 1800-1900

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

: alle termen » Suriname

Periode

: alle termen » 1800-1900

Trefwoorden

Content type

13 treffers

Treffers

Themawebsite met bronnen uit het Amsterdamse stadsarchief gemaakt ter gelegenheid van het themajaar 150 jaar afschaffing slavernij.

Javaanse Surinamers in Nederland hebben een rijke migratiegeschiedenis. Het is een geschiedenis waar niet één keer, maar minstens twee, en soms zelfs meerdere malen van land werd gewisseld.

Het is nu alweer jaren geleden dat ik meedeed aan een telefonisch onderzoek naar een ongetwijfeld belangwekkend onderwerp.

Op deze foto is een huizenstijl te zien zoals in Coronie veel voorkomt, riante woningen op riante stukken erf, met veel natuur er om heen.

Op deze kaart is te zien welke plantages er in Coronie waren. Mijn familie komt uit de Totness regio. Het is er erg rustgevend met veel natuur en dichtbij de kust.

Dit is een illustratie van een werker die kokosmelk aan het verzamelen is. Kokosnoten komen veelvuldig voor in Coronie, sterker nog, ze liggen letterlijk voor het oprapen.

Op de website van het Sarnámihuis is een goed overzicht te vinden van de geschiedenis van de Hindustanen.

In dit boek wordt een overzicht gegeven van het bijna anderhalve eeuw durende proces van immigratie en aanpassing van Chinezen in Suriname, waarbij uitvoerig wordt ingegaan op allerlei ontwikkelin­

Als er in de gedeelde geschiedenis van Suriname en Nederland iemand is die tot de verbeelding spreekt, dan is dat Anton de Kom (1898-1945).

In de koloniale periode vond veel pendelmigratie plaats tussen Suriname en het moederland Nederland.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM