Isaura's oma voelt zich een vreemde in de wijk waar ze al 50 jaar woont. Haar eens zo gezellige volksbuurtje is in haar ogen veranderd in een beerput van animositeit.
In deze studie wordt onderzocht welke praktische gevolgen het restrictieve Nederlandse toelatingsbeleid heeft gehad voor de materiële zekerheid van etnische minderheden in Nederland, en dan met name v
Javaanse Surinamers in Nederland hebben een rijke migratiegeschiedenis. Het is een geschiedenis waar niet één keer, maar minstens twee, en soms zelfs meerdere malen van land werd gewisseld.
Haagse Herinneringen, verhalen van Hagenaars in tekst, beeld en geluid. Haagse Herinneringen is een Oral History project van de Bibliotheek Den Haag en het Haags Gemeentearchief.
Sinds 1945 hebben zich ruim 500.000 migranten uit de voormalige koloniën (Nederlandse Antillen, Suriname, Indonesië, Nieuw-Guinea) in Nederland gevestigd.
In dit boek wordt een overzicht gegeven van het bijna anderhalve eeuw durende proces van immigratie en aanpassing van Chinezen in Suriname, waarbij uitvoerig wordt ingegaan op allerlei ontwikkelin
Website van het Limburgs Museum. Onder de naam Kleur Bekennen besteedt het Limburgs Museum op allerlei manieren aandacht aan de migratiegeschiedenis van de provincie.
Educatieve en informatieve website over de geschiedenis, taal en cultuur van de Javanen van Suriname, met een knipoog naar Java (Indonesië), het land waar de voorouders vandaan kwamen.
Sinds 1945 zijn meer dan een half miljoen Nederlanders uit de voormalige koloniën aangekomen. Samen met hun kinderen gaat het om meer dan 6 procent van de huidige Nederlandse bevolking.
Het verleden van slavernij en contractarbeid is veel Surinamers een last. Maar de Hollanders doen alsof hun neus bloedt. Tijd voor een ‘reinigingsdebat'? ‘Het verleden moet bespreekbaar worden.