Uitgebreid zoeken

Zoeken: China, Restauranthouders uit China

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

: alle termen » China

Periode

Groepen

: alle termen » Restauranthouders uit China

Plaats

Content type

30 treffers

Treffers

Voor de Tweede Wereldoorlog waren er in Nederland niet meer dan enige tientallen Chinese eethuizen gevestigd.

Documentaire van Mariëtte Faber. Su-Ying en Yilan zijn vrouwen van Chinese afkomst en allebei dochter van restauranthouders.

100 jaar Chinezen in Nederland. Lange tijd zijn zij als modelminderheid gezien. De meesten wisten zichzelf goed te bedruipen. Maar dat rooskleurige beeld is barstjes gaan vertonen.

Een eeuw geleden arriveerden de eerste 'gastarbeiders' in Nederland; een handjevol Chinese zeelieden die in de havens van Rotterdam en Amsterdam als goedkope arbeidskrachten te werk gesteld werden.

In april 2011 wordt gevierd dat Nederland 400 jaar een handelsrelatie heeft met China en dat honderd jaar geleden de eerste Chinese zeelieden zich vestigden op Katendrecht.

In Tijdschrift Ons Amsterdam. Amsterdam heeft sinds jaar en dag haar eigen bescheiden Chinatown in de smalle straatjes rond de Zeedijk en de Gelderse kade.

Het boek vertelt het verhaal van zes families die in of rond de Binnen Bantammerstraat in Amsterdam hebben gewoond. Eerst waren het vooral zeelui die op Nederlandse en Engelse schepen dienden.

Overal in Nederland wonen en werken Chinezen. Tegelijkertijd zijn zij omgeven met geheimzinnigheid.

Op een ochtend in juni 1911 arriveert een handjevol Chinese zeelieden in de havens van Rotterdam en Amsterdam. Ze zijn hierheen gehaald als goedkope arbeidskrachten.

Dit boek geeft de resultaten weer van een onderzoek naar de huidige leef-, woon- en werksituatie van Chinezen in Nederland en de ontwikkelingen die zich daarin in het laatste decennium hebben voorg

Vrij Nederland, 1983


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM