Uitgebreid zoeken

Zoeken: China, 1945-heden

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

: alle termen » China

Periode

: alle termen » 1945-heden

Plaats

Content type

25 treffers

Treffers

Voor de Tweede Wereldoorlog waren er in Nederland niet meer dan enige tientallen Chinese eethuizen gevestigd.

Documentaire van Mariëtte Faber. Su-Ying en Yilan zijn vrouwen van Chinese afkomst en allebei dochter van restauranthouders.

100 jaar Chinezen in Nederland. Lange tijd zijn zij als modelminderheid gezien. De meesten wisten zichzelf goed te bedruipen. Maar dat rooskleurige beeld is barstjes gaan vertonen.

Het is nu alweer jaren geleden dat ik meedeed aan een telefonisch onderzoek naar een ongetwijfeld belangwekkend onderwerp.

De menukaart van restaurant Yoen Chang in de Wagenstraat te Den Haag. De menukaart stamt uit 1957. De toenmalige gerechten waren aangepast aan de Hollandse smaak, goedkoop en fors.

Tsi Yuen Tsiang in zijn restaurant Yoen Chang aan de Wagenstraat te Den Haag omstreeks 1956.

Een eeuw geleden arriveerden de eerste 'gastarbeiders' in Nederland; een handjevol Chinese zeelieden die in de havens van Rotterdam en Amsterdam als goedkope arbeidskrachten te werk gesteld werden.

In Tijdschrift Ons Amsterdam. Amsterdam heeft sinds jaar en dag haar eigen bescheiden Chinatown in de smalle straatjes rond de Zeedijk en de Gelderse kade.

In dit boek wordt een overzicht gegeven van het bijna anderhalve eeuw durende proces van immigratie en aanpassing van Chinezen in Suriname, waarbij uitvoerig wordt ingegaan op allerlei ontwikkelin­

De laatste jaren groeiende belangstelling voor China heeft als neveneffect dat men een meer dan oppervlakkige interesse heeft gekregen voor de Chinezen in Nederland.

Website van het Limburgs Museum. Onder de naam Kleur Bekennen besteedt het Limburgs Museum op allerlei manieren aandacht aan de migratiegeschiedenis van de provincie.

Oostenwind - De geschiedenis van Nederlandse Chinezen is een documentaire uit de serie Werelden van de IKON uit het jaar 2000.

Vier minderheidsgroepen aan het woord over de seksuele moraal, gezinsverhoudingen en gastvrijheid in dit land.

Ze vormen de toegang tot een lokale Chinatown, de twee drakenpoorten die eind 2009 verrezen in het centrum van Den Haag.

Bioscoopjournaal uit 1945. In Den Haag en Amsterdam vieren Chinezen de capitulatie van Japan en de daarmee gepaard gaande bevrijding van China met o.a. optochten.

Restaurant Yoeng Chang in Den Haag (ca. 1957). Tsi Yuen Tsiang, eigenaar van restaurant Yoen Chang in de Wagenstraat 88a, met zijn echtgenote Josita van den Driessche (1956).

Annie Teppener in de miefabriek van Pai Hing Lau in de Franklinstraat in Den Haag (ca. 1950). Collectie HBM

De keuken van Chinees Indisch restaurant Fa Ho aan het Spui in Den Haag, 1966.

Privecollectie familie Tseng


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM