Uitgebreid zoeken

Zoeken: Marokko, 1945-heden, Meer weten

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

: alle termen » Marokko

Periode

: alle termen » 1945-heden

Plaats

Content type

: alle termen » Meer weten
25 treffers

Treffers

Dit is voorlopig het laatste boek waarin de persoonlijke ervaringen van de eerste generatie Marokkanen over haar komst naar Nederland centraal staan.

Mohamed Rabbae verwierf in de jaren tachtig bekendheid als voorman van wat toen nog het Nederlands Centrum Buitenlanders heette.

Op 7 mei 2011 publiceerde NRC Handelsblad een kritisch essay van Anil Ramdas over het Nederlandse minderhedenbeleid.

Nederland telt naar schatting 850.000 moslims, grotendeels migranten en hun kinderen. Het SCP verricht onderzoek naar de geloofsbeleving van moslims in Nederland.

Ze werden harde werkers genoemd. Rustige mensen. Ze kwamen in groten getale naar Nederland om het werk te doen dat bleef liggen: gastarbeiders.

De IJzeren Vogel’, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht.

In de jaren zestig werden ze gastarbeiders genoemd. Maar de Marokkanen die voor werk naar Nederland kwamen, hebben zich er uiteindelijk gevestigd.

Mijn vader had een Afro!' Hoe Marokkaanse migranten in Nederland zich kleden sinds de jaren zestig.

De eerste ‘gastarbeiders’ kwamen in de jaren vijftig naar ons land om de snelgroeiende Nederlandse economie vooruit te helpen. Het verblijf van de ‘gastarbeiders’ zou slechts tijdelijk zijn.

Wat rekenen migranten zélf tot hun migratiegeschiedenis? Wat vertellen zij hun kinderen en kleinkinderen over hun komst naar Nederland en hun vestiging?

Op deze website kan de bezoeker fragmenten uit de verhalen van vrouwen van Indische, Surinaamse en Marokkaanse afkomst apart bekijken.

Tijden veranderen, dat blijkt wel uit de eerlijke en onopgesmukte verhalen van de vijftien voormalige gastarbeiders die in dit boek hun levensgeschiedenis vertellen.

De film 'Een Beter Leven' laat het verhaal zien van de eerste migranten uit Marokko en hun zonen.

Deze NPS-documentaire geeft een stem aan een weinig gehoorde generatie gastarbeiders die vroeger in de Hooimeijer beschuitfabriek in Barendrecht werkte – een fabriek waarvan de vader van de regisse

Veel Nederlanders hebben misschien een Turkse waterpijp of Marokkaanse theeglaasjes in huis, maar de meeste mensen hebben er geen idee van hoe het er bij Turkse en Marokkaanse Nederlanders thuis ui


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM