Uitgebreid zoeken

Zoeken: Iran

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

: alle termen » Iran

Periode

Trefwoorden

Groepen

Plaats

Content type

37 treffers

Treffers

Rapport SCP: Vluchtelingengroepen in Nederland. Over de integratie van Afghaanse, Iraakse, Iraanse en Somalische vluchtelingen.

Sharie Parsipoor is in Nederland vooral bekend als dj Ishtar. Ze had haar eigen radioprogramma bij de NPS en draait regelmatig in clubs.

Nederland telt naar schatting 850.000 moslims, grotendeels migranten en hun kinderen. Het SCP verricht onderzoek naar de geloofsbeleving van moslims in Nederland.

Onderzoeksrapport inzake kwaliteit van de eerste fase van asielverzoeken.

Het proefschrift Buitenlandse artsen in Nederland beschrijft de situatie van artsen van buiten de Europese Economische Ruimte die naar Nederland zijn gekomen als vluchteling dan wel gezinsvormer in

Dit rapport geeft voor het eerst een beeld van de sociaaleconomische en sociaalculturele positie van de vier grootste vluchtelingengroepen in Nederland. Het betreft mensen die oo

Er wonen ongeveer 30.000 Iraniërs in Nederland. Veruit de meesten van hen kwamen als gevolg van de Islamitische Revolutie van 1979.

Ik ben een echte theeleut! Op deze foto zie je mijn favoriete theepot uit Iran. Ik gebruik hem al 12 jaar vrijwel dagelijks.

Uitgave van de Iraanse studenten associatie. Collectie Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis

Sharie Parsipoor vertelt over het afscheid en de vlucht uit Teheran.

Sharie Parsipoor vertelt over de betekenis van reizen en muziek voor haar.

Sharie Parsipoor vertelt over haar jeugd in Teheran.

Meer over Sharie Parsipoor

This documentary explores DJ Ishtar's work as a musical ambassador of a globalized world and her mission to put contemporary electronic world music on the musical menu in the West.

Nadat mijn moeder besefte dat ze als filmmaker zonder een verblijfsvergunning niet aan de slag kon komen in Nederland, hebben we een klein jaar in asielzoekerscentra gewoond.

Het was voor mij gemakkelijk om mijn draai te vinden in de Nederlandse cultuur. Ik had een moderne, westerse opvoeding gehad in Iran.

Ik heb een heel fijne jeugd gehad: liefdevol, sprookjesachtig. Bijna een ideale jeugd, zo denk ik eraan terug.

Op een gegeven moment liep het erg uit de hand met de arrestaties. Mijn ouders waren inmiddels gescheiden. Mijn moeder had sinds 1980 een filmbedrijf met mijn stiefvader. Er was al jaren een proces tegen hen gaande om hun werk te verbieden. Ze kwamen iedere keer weer vrij omdat ze in principe niets illegaals deden. Bij de derde rechtszaak tegen het bedrijf gaf mijn moeders advocaat aan dat het hem deze keer niet zou lukken haar vrij te krijgen. Ze zou de doodstraf krijgen.

In het asielzoekerscentrum was muziek, naast het schooltje, een lichtpuntje voor mij in deze donkere periode. Vooral muziek heeft mij er echt doorheen gesleept.

Mijn moeder maakte deze foto toen ik op Dance Valley Festival draaide, ergens in 2004 denk ik. Ik ben echt aan het genieten van de muziek.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM