Uitgebreid zoeken

Zoeken: Gastarbeiders uit Turkije, Meer weten

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

Periode

Groepen

: alle termen » Gastarbeiders uit Turkije

Plaats

Content type

: alle termen » Meer weten
31 treffers

Treffers

In 1963 kwamen de eerste Turkse gastarbeiders naar Schiedam om te gaan werken in de Glasfabriek.

Nederland is vol. Of Nederland is te druk. Overal hoor je het roepen. Opnieuw staan de verkiezingen in het teken van wat we toch aan moeten met de steeds groter groeiende groep immigranten.

Emigreren naar

Het verhaal in woord en beeld van de lotgevallen van migranten in Den Haag vanaf 1848 tot heden.

Ze werden harde werkers genoemd. Rustige mensen. Ze kwamen in groten getale naar Nederland om het werk te doen dat bleef liggen: gastarbeiders.

Bennie Saygili is een eigenzinnige doorbijter, iemand die zich de kaas niet van het brood laat eten.

Het is een booming bedrijfstak begin jaren negentig. Turkse naaiateliers in Nederland, die razendsnel kunnen inspelen op het veranderende modebeeld. Vandaag genaaid, morgen in de winkel.

Rassenrellen in Rotterdamse Afrikaanderwijk in 1972
Fragment OVT 20 januari 2002 uur 1 (24,5 min.)

De IJzeren Vogel’, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht.

De eerste ‘gastarbeiders’ kwamen in de jaren vijftig naar ons land om de snelgroeiende Nederlandse economie vooruit te helpen. Het verblijf van de ‘gastarbeiders’ zou slechts tijdelijk zijn.

Veel inwoners van Nijmegen zijn immigranten. Mensen die uit hun geboorteland hier naar toe zijn gekomen, om te wonen en te werken.

Negen levensverhalen van Italiaanse, Spaanse, Marokkaanse en Turkse arbeidsmigranten die in de jaren zestig naar Alkmaar kwamen.

  • Groundbreaking in its comprehensiveness, this book illuminates the migration of workers from Turkey to Western Europe with new perspectives previously overlooked in research.
  • Dit artikel gaat over de migratie van en naar Turkije sinds de oprichting

    Veel Nederlanders hebben misschien een Turkse waterpijp of Marokkaanse theeglaasjes in huis, maar de meeste mensen hebben er geen idee van hoe het er bij Turkse en Marokkaanse Nederlanders thuis ui

    Fotoreportage met verduidelijkende teksten in twee talen over een dorp in Turkije waarvan een groot deel van de inwoners naar Ne
    This first publication of the TIES Project (Towards the Integration of the European Second Generation) examines the social strat

    MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM