Uitgebreid zoeken

Zoeken: Servië, 1945-heden, Gastarbeiders uit voormalig Joegoslavië

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

: alle termen » Servië

Periode

: alle termen » 1945-heden

Trefwoorden

Groepen

: alle termen » Gastarbeiders uit voormalig Joegoslavië

Plaats

Content type

10 treffers

Treffers

Een interview met Janina Henken, die als tolk de eerste groep Joegoslavische meisjes en vrouwen begeleidde die in Utrecht in de confectie kwamen werken.

“We dachten dat we als prinsessen in een rijk land terecht zouden komen. De realiteit bleek anders. Na aankomst in het pension moesten we zelf onze eigen klerenkasten in elkaar zetten.

Honderden Joegoslavische vrouwen streken eind jaren '60 in de buurt van Roosendaal neer om te werken in de Red Band-fabriek.

Kort fragment van tv programma Andere Tijden over een bijzondere plek in Roosendaal voor migranten uit voormalig Joegoslavië, het betrof vooral Servische vrouwen.

De heer Taal, destijds hoofd personeelszaken bij Van Gils herenmode, ging in 1969 voor het eerst naar Joegoslavië om voor vier bedrijven personeel te werven. In totaal kwamen ca.

Jaarboek Heemkundekring De Honderd Hoeven, Honderd jaren nieuws vergaren, '1971 De Joegoslavische meisjes'

This article focuses on a particular type of migrants in the Netherlands: the recruited female workers, especially from Yugoslavia (1966-1979).

Nederland sloot in 1970 een wervingsakkoord met de regering van de Socialistische Federatieve Republiek Zuidslavië.

Vrouwelijke gastarbeiders die in Roosendaal werkten bij Vero, Red Band, Van Gils en Baartmans werden ondergebracht in het voormalige klooster in Bosschenhoofd.

Kort filmpje van Culturele Spoorzoeker Mirela Belkoski naar aanleiding van haar onderzoek naar vrouwelijke migranten vrouwen uit voormalig Joegoslavië, vooral Servië, die werkten bij Visfabriek Ouw


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM