Uitgebreid zoeken

Zoeken: Gemengde relaties, Meer weten

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

Periode

Trefwoorden

Groepen

: alle termen » Gemengde relaties

Content type

: alle termen » Meer weten
11 treffers

Treffers

Vier eeuwen immigratie en emigratie naar en vanuit Nederland. Niet alleen heeft Nederland al eeuwenlang migranten ontvangen, er zijn al even lang Nederlanders naar elders gemigreerd.

Het ontroerende verhaal van een verboden liefde tussen een Nederlandse pater en een Papoeameisje in Nieuw Guinea

De Turkse Sevgi Gülen schreef een boek over liefde tussen Nederlanders en Turken.De gemengde koppels in het boek vertellen hoe zij omgaan met vooroordelen en cultuurverschillen.Die blijken vaak min

Artikel in NRC.NEXT over de eerste viering van Loving Day in Nederland. O.a. Betty de Hart en Annemiek Beck (initiatiefnemers LovingDay.NL) komen aan het woord.

De werkgroep LovingDay.NL heeft een lijst samengesteld met publicaties, films, documentaires, websites en initiatieven rond gemengde huwelijken. Deze lijst wordt continu aangevuld.

‘Ik ben een half en een half en dat is één’. In ‘Mix, jongeren in Nederland’ wordt etnische gemengdheid voor het eerst onder de aandacht van een breed publiek gebracht.

Op 1 januari 2011 woonden in Nederland 265 duizend paren die bestaan uit een autochtoon en een buitenlandse partner. Hun aantal is het afgelopen decennium toegenomen met 22 duizend.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM