Uitgebreid zoeken

Zoeken: Zigeuners en woonwagenbewoners, Foto

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

Periode

Trefwoorden

Groepen

: alle termen » Zigeuners en woonwagenbewoners

Content type

: alle termen » Foto
11 treffers

Treffers

De Hongaarse ketellappers die in maart 1868 bij Hengelo de grens passeerden, overnachtten in grote tenten. De tekening van J.

Collectie Atlas van Stolk

Het zigeunerleven in Nederland is sinds lange tijd een dankbaar onderwerp voor kinderboekenschrijvers.

Berichtgeving van de Marechaussee aan onder andere de Vreemdelingendienst in Den Haag dat zij op 27 oktober 1936 net over de grens in Duitsland zes wagens met zigeuners heeft bezocht en de papieren

Hongaarse ketellappers. Waarschijnlijk Peter Gomann met zijn vrouw, in de studio van de Dordrechtse fotograaf J.H. van der Heyden in april 1868.

De Rijkspolitie van Overijssel stuurde op 19 maart 1868 een brief naar de Minister van Justitie om te waarschuwen voor een groep Hongaarse ketellappers die bij Oldenzaal de grens waren overgekomen.

Zigeuners op de Staphorsterweg tussen Meppel en Staphorst, ca. 1905.

Woonwagens vormen symbolen voor mensen met ambulante beroepen.

De woonwagen dateert vermoedelijk uit 1935-1940. Hij is volgens de overlevering afkomstig uit Rotterdam, is vermoedelijk in of vlak na de oorlog overgebracht naar Nunspeet.

Deze pentekening uit januari 1944 is gemaakt door de joodse kunstschilder Joseph Henri Gosschalk (1876-1952), tijdens de oorlog gevangen in kamp Westerbork en later getransporteerd naar Theres


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM